Seminarky.cz > Čtenářský deník > Obsahy a rozbory děl > > Johann Mario Simmel: Láska je jen slovo

Johann Mario Simmel: Láska je jen slovo


Kategorie: Evropská literatura od 20. století

Typ práce: Obsahy a rozbory děl

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce jen velmi letmo seznamuje s autorem knihy J.M.Simmelem. Poté již popisuje děj knihy Láska je jen slovo.

Obsah

1.
Život
2.
Obsah

Úryvek

“Johannes Mario SIMMEL
*7. 4. 1924
Dětství prožil v Rakousku a Anglii. Otec Walter Simmel byl chemik, matka Lisa lektorka. Po válce působil jako tlumočník, novinář, překladatel. Psal také filmovou kritiku a fejetony. Napsal 22 filmových scénářů, poté začal psát romány s aktuálními společensko-politickými tématy (násilí, obchod s drogami, manipulace s geny.
Jeho romány byly přeloženy cca do 25 jazyků, přes 10 jich bylo zfilmováno.

Láska je jen slovo
Román se odehrává v Německu v letech 1960-61. Oliver Mansfeld přilétá od svého otce Wilfreda Masfelda, v Německu stíhaného za podvody, kterými stát okradl cca 12 mililonů, z Lucemburska zpět do Německa, kde má nastoupit na poslední internátní školy v Německu, která je ochotná ho přijmout. Cestou z letiště potkává Verenu, která potřebuje rychle odvézt domů do Friedhamu, kde má shodou okolností Oliver svou školu. Verena je manželkou Lorda Manfreda, dobrého přítele Wilfreda Mansfelda. Oliver se do ní zamiluje.
Verena s Oliverem se začnou scházet. Nejdříve v polorozpadlé věži, poté si našli zahradní domeček... Všechno vypadalo krásně, plánovali si spolu společnou budoucnost. Ve škole se Oliver seznámil s mrzákem Hansim, stal se jeho bratrem. Poznal zde taky tzv. „Superštětku“, tj.dívka jménem Geraldina, o které bylo známo, že začne chodit s každým nově příchozím žákem. Oba dva tito kamarádi ho začali vydírat, když se dozvěděli o jeho vztahu s Verenou. Vydíral ho i sluha Lorda Manfreda Leo, díky němu také přišel o své auto. To ho ale nedonutilo přestat se s Verenou scházet.
O letních prázdninách odjel Lord Manfred s Verenou a služebnictvem na ostrov Elba. Oliver jel tajně stopem také na Elbu, kde spolu trávili celé dny na moři na motorvém člunu. Tady se Oliverovi zdálo, že je někdo pozoruje, ale snažil se na to nemyslet.
Po příjezdu z Elby se Verena s Oliverem rozhodnou říci Lordovi o jejich vztahu, a o tom, že se Verena chce rozvést a vzít si Olivera. Lord je ovšem překvapil tím, že jim řekl, že o jejich vztahu celý rok věděl. Dokonce jim slíbil, že nebude dělat problémy. To bylo před Vánoci..."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x47aec49fbbc9a.zip (22 kB)
Nezabalený formát:
Laska_je_jen_slovo.doc (114 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse