Seminarky.cz > Čtenářský deník > Slohové práce > > Na co nejsou peníze

Na co nejsou peníze



Kategorie: Fejeton

Typ práce: Slohové práce

Škola: Gymnázium J. S. Machara, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, příspěvková organizace, Brandýs n.L.-St.Boleslav

Charakteristika: Text o tom, na co nejsou peníze a jaké jsou důsledky dávání peněz na "nepotřebné" věci. Spolu s textem Lavičky se práce účastnila soutěže Macharův Brandýs 2010.

Obsah

1.
Neveselá situace
2.
Lavičky

Úryvek

"Představte si tu situaci:
Ve městě je několik škol, ale žádná nemá bezbariérový vstup. Dále je tam několik parků, kde si není na co sednout a když si chcete sednout na trávu, tak vás od toho odradí několik psů a jejich majitelů, kteří své miláčky nechávají vykonat potřebu do trávníků a pak po nich neuklidí. Jestliže se rozhlédnete lépe, v trávníku najdete i pár stříkaček…
V parcích se v pravidelných intervalech střídají lidé se svými čtyřnohými miláčky, matky s malými dětmi, znovu pejskaři, školáci a za tmy přicházejí na řadu feťáci. Pak nastává nový den a vše se opakuje znovu.
Základní škola je hned vedle hlavní silnice, na které řidiči běžně překračují povolenou rychlost. Na dohled od školy není ani jeden semafor, přechod, nebo zpomalovací pás. Je na denním pořádku, že silnici přebíhají žáci, jejich rodiče a často i učitelé…
Když někdo přijde s nápadem, jak takovéto problémy vyřešit a obrátí se s tím na příslušná místa, obvykle dostane odpověď, že tento měsíc město využilo peníze na nové lavičky. Často si takovýto člověk uvědomí, že ani nepostřehl, že by se někde nové lavičky objevily. Začne pátrat, kterou část města takovéto štěstí potkalo a jde se tam i podívat. A co vidí?!
Polovina laviček beze stopy zmizela, zbytek byl rozbit a trosky jsou posprejovány vulgárními ‘kresbami’ a nápisy…"

Poznámka

Ke stažení na www.ok2bvg.cz/lenka a www.kidsland.cz.
Rozsah práce je cca 0,5 strany.

PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x508bb26c322fa.zip (8 kB)
Nezabalený formát:
Na_co_nejsou_penize.doc (30 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse