Seminarky.cz > Čtenářský deník > Obsahy a rozbory děl > > Věra Řeháčková: Jsi jednička, Zuzko

Věra Řeháčková: Jsi jednička, Zuzko


Kategorie: Česká literatura od 20. století

Typ práce: Obsahy a rozbory děl

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce velmi stručně, ve dvou odstavcích, shrnuje děj dívčího románu Jsi jednička, Zuzko.

Úryvek

“ Tímto dívčím románem mě po celou dobu provázela třináctiletá dívka jménem - jak už název knihy napovídá - Zuzana. Doma ani ve škole to nemá rozhodně jednoduché. Maminka se s tatínkem v jednom kuse hádají, nebo tatínek chodí do hospody a ona doma brečí. Domů se vrací v opilecké náladě a atmosféra domova se tak opět vytrácí. Jedinou oporou jí je 15letý bratr Karel, který nebydlí s nimi doma, nýbrž na internátě. Je to vlastně Zuzčin nevlastní bratr, o kterém jí dlouho nikdy nikdo nic neřekl.
Zuzka přijde jednoho dne ze školy domů a zjistí, že většina nábytku z bytu zmizela. Maminka má na to jednoduché, ale razantní vysvětlení. Stěhují se od otce k Evženovi, k příteli mamky. Po přemlouvání se opravdu přestěhovali, podle Zuzky k jednomu z nejstaromódnějších lidí na světě, který jí navíc začal říkat "Zpestření". Dokonce jí navrhl, aby se zapsala na novou školu, kde by podle všeho měla dosáhnout lepších výsledků a rovněž zapadnout mezi kolektiv třídy.
Jednoho dne přijde domů Evženův syn z prvního manželství. Zuzka se s ním velmi rychle spřátelí, ale bohužel později zjistí, že on a jeho bohatý komplic Mario chtěli ji a její nejlepší kamarádku znásilnit a potom prodat do ciziny. Naštěstí to dopadlo dobře. Oba dva zavřeli do vězení, mamince se narodilo dítě a Zuzka se konečně cítila šťastná."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x47bde7426dfc8.zip (46 kB)
Nezabalený formát:
Jsi_jedni_ka_Zuzko.doc (64 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse