Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Zpráva ze šetření o sociální situaci klienta k účelu žádosti o zvýšení dávky sociální péče

Zpráva ze šetření o sociální situaci klienta k účelu žádosti o zvýšení dávky sociální péče


Kategorie: Sociální práce

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce předkládá fiktivní zprávu ze šetření o sociální situaci klienta k účelu žádosti o zvýšení dávky sociální péče, a to přesně podle zápisu sociálního pracovníka.

Úryvek

"Sa/Ka/213/2006/Sršňová/596 803 121

Magistrát města Havířova
Odbor sociálních věcí – oddělení dávek sociální péče
Svornosti 2
Havířov

24. dubna 2006
Zpráva ze šetření o sociální situaci klienta k účelu žádosti o zvýšení dávky sociální péče
Karel Slonina, 14. 1. 1977, Tolstého 1, Havířov – Město 736 01

Matka: Milada Smutná Narozena: 13. 5. 1959
Otec: Stanislav Slonina Narozen: 31. 12. 1952
Sestra: Karla Smutná Narozena: 12. 4. 1988
Klient využívá státní podpory. Babička Milada Mráčková narozena 2. 6. 1938 pobírá starobní důchod. Poté, co ji opustil manžel, byla zcela odkázána na příjem financí z jeho strany, nikdy nebyli rozvedeni. Dluhy klient nemá žádné, měsíčně však vydává zhruba 300 Kč za léky, trpí epilepsií. Jiné výdaje ani zdroje příjmů nemá.
Zdravotní stav babičky je dobrý, odpovídající věku. Klient však již od dětství trpí epilepsií. První záchvaty jej postihli již v útlém dětství. Jednalo se o záchvaty malého rázu, pouze s krátkou poruchou vědomí. Časem se nemoc postupně zhoršovala záchvaty se staly častějšími a začaly být doprovázeny ztrátou vědomí a křečemi. Ke výraznému zhoršení zdravotního stavu došlo zhruba ve věku 18 let. Klient se uzavřel do sebe, po dlouhou dobu komunikoval pouze se svou babičkou, přestal se stýkat s lidmi. Po 3 roky téměř neopustil prostory bytu, vyjma návštěvy ÚP a lékaře. K nemoci se postupně přidala nadváha z nedostatku pohybu, což mělo ohromný vliv na psychiku klienta. Stal se velmi plachým a komunikace s cizími lidmi se stala téměř nemožnou. Doposud je pro klienta velmi těžké navazovat kontakty. Lékařské záznamy mi byly předloženy.
Babička pro svého vnuka učinila vše, co bylo v jejich silách a v rámci svých možností.
Byt, ve kterém klient trvale žije, odpovídá podmínkám bydlení. Byt je o velikosti 2 + 1, kategorie II, prosvětlený, jeden z pokojů disponuje balkonem. Vybavení je odpovídající, klient má k dispozici svůj pokoj, který je přizpůsoben jeho potřebám. Celková údržba bytu je velmi dobrá, vše čistě uklizeno."

Poznámka

Všechny údaje uvedené v práci jsou smyšlené.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4752a3a30bc41.zip (6 kB)
Nezabalený formát:
Zprava_ze_setreni_o_socialni_situaci.doc (31 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse