Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Výstava Učeň, středoškolák, vysokoškolák Vám pomůže nejen při výběru střední školy

Výstava Učeň, středoškolák, vysokoškolák Vám pomůže nejen při výběru střední školy

Ve dnech 28. – 29. listopadu 2014 se na Výstavišti Černá louka koná 21. ročník výstavy Učeň, středoškolák, vysokoškolák. Výstava je určená absolventům základních a středních škol, především žákům devátých tříd, kteří stojí před rozhodnutím o svém budoucím profesním uplatnění. Souběžně bude probíhat výstava nejen pracovních příležitostí PRO JOB.

Na výstavě se bude prezentovat kolem 80 různých typů škol - učiliště, střední, vysoké a jazykové školy a školská zařízení.

Představí se pestrá nabídka především středních škol -  hotelové školy, obchodní akademie, gymnázia, střední odborné školy – zdravotnické, zemědělské, lesnické, dopravní, ochrany majetku a další. Návštěvníci zde najdou nejžádanější obory na trhu práce, kterými jsou hlavně technické obory, které nabízí průmyslové školy – stavební, elektrotechnické.

Prezentovat se zde budou střední školy nejen z Ostravy a blízkého okolí, ale i specializované školy z ostatních koutů republiky.

Žáci, studenti, absolventi i jejich rodiče zde získají komplexní přehled a aktuální informace o možnostech studia přímo od zástupců škol. Dozvědí se o novinkách a trendech ve vzdělávání a na trhu práce. Svůj stánek zde bude mít Úřad práce, kde mohou získat aktuální informace o poptávce pozic na trhu práce ze strany zaměstnavatelů a jejich trendech.

Výstavu zpestří ukázky na trhu poptávaných řemesel, ukázky výsledků práce studentů, show technických oborů, semináře, poradny a jiné zajímavosti jak pro studenty, tak pro pedagogy. Na podiu vystoupí studenti s ukázkami sebeobrany, barmanského umění, líčení, úpravy účesů a módními přehlídkami. Nově se na výstavě představí unikátní sportovní elektromobil nazvaný SCX, který vytvořil tým StudentCar na Fakultě metalurgie a materiálového inženýrství Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

Souběžně bude probíhat výstava PRO JOB. Cílem výstavy je nabídnou co nejširšímu spektru lidí možnosti práce, brigád, rekvalifikací, školení a jiných vzdělávacích nebo pracovních pobytů.

Výstava nabízí ojedinělou příležitost jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele. Uchazeči o povolání mají možnost osobně se setkat se zástupci firem a dostat tak kvalitní a srozumitelné informace o firmě a dané pracovní pozici. Zaměstnavatelé tak zároveň přicházejí do prvního kontaktu se svými potenciálními zaměstnanci.

Na výstavě se budou prezentovat firmy a společnosti nabízející práci v tuzemsku i v zahraničí, pracovní a personální agentury, vzdělávací a rekvalifikační agentury, úřad práce a jiné nabídky stáží a stipendií.

V rámci doprovodného programu budou zajištěny prezentace a ukázky toho, jak se prezentovat u přijímacího pohovoru, jak správně napsat CV a čemu se vyvarovat nebo naopak nezapomenout při psaní průvodního dopisu. Návštěvníci budou mít také možnost konzultace svého vlastního životopisu na stánku společnosti Národní ústav pro vzdělání.

Vstupné: zdarma
Otevírací doba:

Pátek     09:00 - 17:00 hod.

Sobota   09:00 - 14:00 hod.
 

Změna programu vyhrazena

http://www.cerna-louka.cz/akceN_414/v/

datum: 24.10.2014 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse