Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Výstava Učeň, středoškolák, vysokoškolák Vám pomůže a poradí nejen při výběru střední školy

Výstava Učeň, středoškolák, vysokoškolák Vám pomůže a poradí nejen při výběru střední školy

Ve dnech 4. – 5. prosince 2015 se na Výstavišti Černá louka koná 22. ročník výstavy Učeň, středoškolák, vysokoškolák. Výstava je určená absolventům základních a středních škol, především žákům devátých tříd, kteří stojí před rozhodnutím o svém budoucím profesním uplatnění. Souběžně bude probíhat výstava nejen pracovních příležitostí PRO JOB.

Na výstavě se bude prezentovat kolem 80 různých typů škol - učiliště, střední, vysoké a jazykové školy a školská zařízení.pr článek výstava učeň sš vš černá louka 11 2015 elektroPředstaví se pestrá nabídka především středních škol -  hotelové školy, obchodní akademie, gymnázia, střední odborné školy – zdravotnické, zemědělské, lesnické, dopravní, ochrany majetku a další. Návštěvníci zde najdou nejžádanější obory na trhu práce, kterými jsou hlavně technické obory, které nabízí průmyslové školy – stavební, elektrotechnické.

Prezentovat se zde budou střední školy nejen z Ostravy a blízkého okolí, ale i specializované školy z ostatních koutů republiky.

Žáci, studenti, absolventi i jejich rodiče zde získají komplexní přehled a aktuální informace o možnostech studia přímo od zástupců škol. Dozvědí se o novinkách a trendech ve vzdělávání a na trhu práce. Svůj stánek zde bude mít Úřad práce, kde mohou získat aktuální informace o poptávce pozic na trhu práce ze strany zaměstnavatelů a jejich trendech.

pr článek výstava učeň sš vš černá louka 11 2015 holkyVýstavu zpestří ukázky na trhu poptávaných řemesel, ukázky výsledků práce studentů, show technických oborů, semináře, poradny a jiné zajímavosti jak pro studenty, tak pro pedagogy. Na podiu vystoupí studenti s ukázkami sebeobrany, barmanského umění, líčení, úpravy účesů a módními přehlídkami.

Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava nabídne návštěvníkům řadu zajímavých ukázek jednotlivých pracovišť, jako jsou například Kabaret vědy a techniky, Kroužek Kybernetiky, prezentace IT4I a studia HPC nebo prezentaci oboru Výpočetní matematika. V interaktivní části výstavy budou zajímavé soutěže a hry.

V rámci doprovodného programu bude na podiu přehlídka nejrůznějších oborů. Přednášky tipu výměnných pobytů, studium v zahraničí. Putovní výstava MNICHOV – OKUPACE – OSVOBOpr článek výstava učeň sš vš černá louka 11 2015 strojZENÍ.

Klub zaměstnavatelů předá ocenění DOPORUČENO ZAMĚSTNAVATELI  středním školám v Moravskoslezském kraji. Klub zaměstnavatelů je organizátorem a vyhlašovatelem ocenění Doporučeno zaměstnavateli. Toto ocenění udělují významní zaměstnavatelé středním školám, které nejlépe připravují své absolventy na zaměstnání.

Záštitu nad výstavou převzala Mgr. Věra Palková, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje.

Souběžně bude probíhat výstava PRO JOB. Cílem výstavy je nabídnout co nejširšímu spektru lidí možnosti práce, brigád, rekvalifikací, školení a jiných vzdělávacích nebo pracovních pobytů.

Výstava nabízí ojedinělou příležitost jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele. Uchazeči o povolání mají možnost osobně se setkat se zástupci firem a dostat tak kvalitní a srozumitelné informace o firmě a dané pracovní pozici. Zaměstnavatelé tak zároveň přicházejí do prvního kontaktu se svými potenciálními zaměstnanci.

Na výstavě se budou prezentovat firmy a společnosti nabízející práci v tuzemsku i v zahraničí, pracovní a personální agentury, vzdělávací a rekvalifikační agentury. Výstava probíhá ve spolupráci s Úřadem práce ČR - krajskou pobočkou v Ostravě.

V rámci doprovodného programu bude zajištěn přednáškový sál, kde si návštěvníci mohou poslechnout přednášky na téma jak se prezentovat u přijímacího pohovoru, jak správně napsat CV.

Návštěvníci se dovědí, jaká je aktuální situace na pracovním trhu na Ostravsku z pohledu uchazeče o zaměstnání.
Těšit se můžete na zajímavou přednášku na téma ‘Kdo je tady uchazeč?’- O rychle se měnících podmínkách na pracovním trhu. Představíme zajímavá data o počtech obsazovaných míst v jednotlivých oborech/profesích/regionech, podíváme se na konkurenci mezi zájemci o práci i na výhled do nejbližší budoucnosti od analytika společnosti LMC, která provozuje portály Jobs.cz a Prace.cz.

Vstupné: zdarma
Otevírací doba:

Pátek     09:00 - 17:00 hod., Sobota   09:00 - 14:00 hod.

www.cerna-louka.cz

 

 

datum: 04.11.2015 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse