Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » 6 tipů, jak vybrat nejlepší krmivo pro pejska a kočičku

6 tipů, jak vybrat nejlepší krmivo pro pejska a kočičku

Při výběru krmení pro pejska nebo kočičku musíme vždy hledat to nejvíce kvalitní. Jde o to, že i u psů a koček záleží na tom, jakou potravu konzumují. Stejně jako u lidského těla, je jejich tělo vytvářeno z buněk, které jsou složeny z molekul, které se získávají v potravě. Z nekvalitních surovin kvalitní dům nepostavíte, stejně tak ani tělo, ať už lidské nebo zvířecí. Podívejte se na několik jednoduchých tipů, jak vybrat to nejlepší krmení pro svého domácího mazlíčka. Správný výběr zajistí zdravější a spokojenější život, což si za lásku, kterou nám domácí mazlíčci věnují, jistě zaslouží.

1. Výběr podle věku zvířete

Prvním kritériem při výběru krmiva, je věk. Pro jiný typ potravy sáhneme v případě, že máme doma štěně a jiné krmení vybereme pro staršího pejska. Je to z toho důvodu, že v každé etapě života má pes nebo kočka odlišné nároky na skladbu přijaté potravy a na obsažené živiny a vitamíny. Jak vybrat správně granule pro svého psa je tedy otázka, která je podmíněna mnoha faktory a cesta za nalezením vhodného krmiva začíná poznáním potřeb zvířete.

2. Podle toho, o jaké plemeno jde

Nároky na složení krmiva se liší také podle plemene. Větší plemena psů potřebují o něco více živin než malá plemena, čemuž je podmíněn tvar a velikost jednotlivých granulí. Vždy je důležité snažit se vybrat takové krmivo, které co nejvíce odpovídá vašemu psovi. Vhodná doporučení často uvádí sám výrobce nebo si nechte poradit, jaký typ krmení zvolit právě pro plemeno svého pejska.

3. Individuální požadavky

Někteří psi mohou trpět intolerancí na určité složky potravy, které se přidávají do běžných krmiv, Při zjištění potíží se obraťte na veterináře, který určí problém a doporučí vhodná omezení pro vašeho psa. Netýká se to všech, i když některé problémy mohou být založeny na dědičných základech. Pokud tedy víte, že předci pejska nebo kočičky trpěli jistým problémem, snažte se již v začátku omezit nákup krmiva, které obsahuje inkriminované složky.

4. Zdravotní stav

Stejně jako mohou špatná krmiva podkopat metabolismus a zdraví psa, mohou dobrá krmiva výrazně pomoci při rekonvalescenci. Kvalitní krmiva Magnusson jsou navržena tak, aby obsahovala vyvážený poměr základních živin a byla obohacena o vhodné množství vitamínů a minerálů, které pomáhají obnově tkání a správnému chodu organismu. Například v případě problémů s pohybovým aparátem je nutné sáhnout po krmivu s vyšším obsahem vápníku a vitamínu, což pomůže obnově kostí a pojivové tkáně.

5. Sportovní výkonnost

Nejlepší granule pro psy by měly být vybírány i podle toho, jak hodně je pejsek aktivní. Jinou spotřebu energie má pes, který se věnuje agility, běhá vedle kola nebo chodí často na dlouhé procházky jiné nároky má pes, který tráví většinu času doma a jednou za čas s ním jde páníček na krátkou procházku. Existují granule pro aktivní psy, které pomáhají doplnit více živin a vitamínů, které jsou nutné pro zajištění a pokrytí zvýšené denní potřeby. Díky vhodnému krmení se zlepší i sportovní výkonnost a pes bude mít více radosti ze života.

6. Cena

Posledním, ale často velmi důležitým kritériem je cena. Ne každý si může dovolit utratit za svého domácího mazlíčka takové částky, aby mohl svému pejskovi dopřát ty naprosto nejlepší granule na trhu. Je důležité udělat kompromis mezi cenou a kvalitou tak. aby neutrpělo zdraví psa, ale aby zůstalo něco v peněžence. Jak vybírat krmiva je tedy často o hledání výhodných nabídek a větších balení za lepší cenu. Není na tom nic špatného, ovšem na druhou stranu by to nemělo dopadnout tak, že budete svému mazlíčkovi kupovat co nejlevnější granule, které mnohdy obsahují minimum masa.

datum: 11.04.2016 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse