Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Interaktivní mapa – 8 nejlepších měst pro jazykový pobyt v Anglii

Interaktivní mapa – 8 nejlepších měst pro jazykový pobyt v Anglii

Vydej se za angličtinou do Anglie!  Chceš si zlepšit angličtinu a přemýšlíš nad jazykovým pobytem? Vybrali jsme pro tebe 8 nejlepších studentských měst! Od Londýna, přes Oxford až po letoviska na jihu Anglie.


Vyzkoušej interaktivní mapu a zjisti, kde by se ti nejvíce líbilo! Při přiblížení a výběru města si můžeš prohlédnout video i fotografie škol, kreté ti představí pohodový život místních studentů. Přidali jsme i tipy na nejkrásnější místa v Anglii, kam se můžeš během svého pobytu podívat. Cestuj, vzdělávej se a bav se!

 

Informace o studijních programech naleznete také na stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

1. LONDÝN

Londýn je nejlepší studentské město v celé Velké Británii. Studentům jsou k dispozici nejenom prestižní univerzity jako University College London a světové knihovny typu British Library (s kolekcí 150 miliónů knih!), které vemou dech každému knihomilovi, ale I spousta kulturních památek, muzeí, výstav I sportovního vyžití, u kterého si odpočinete a na chvíli zapomenete na studium. Londýn nabízí studentům velké množství studentských slev, při návštěvě Londýna je nezapoměňte využít! Pokud budete pobývat v Londýně delší čas, pořiďte si studentskou NUS kartu. Nabízí slevy napříč všemi odvětvími. Každoročně do Londýna zavítá tisíce zahraničních studentů na jazykové pobyty.

PR článek EF jazykové pobyty London Eye

2. BRISTOL

Bristol je jedním z nejstarších anglických měst. Ideální pro studenty, kteří milují Londýn, ale preferují menší město. V Bristolu je obecně teplejší celoroční klima a nádherná jiho-západní krajina, včetně nejvyhledávanějších prázdninových destinací ve Velké Británii. Bristol je kulturním, společenským a velmi atraktivním městem, kde panuje uvolněná astmosféra. Studenti umění mohou navštívit Bristol Museum & Art Gallery, moderní centrum Watershed nebo Arnolfini – centrum současného umění. Za živou hudbou můžete vyrazit do baru na lodi Thekla.

PR článek EF jazykové pobyty Bristol

3. OXFORD

Oxford je krásné historické město, které se pyšní prestižní univerzitou - University of Oxford jejíž historie spadá až do 11. století. Studovalo zde mnoho významných osobností jako např. Oscar Wilde, Margaret Thatcher, David Cameron, ale i Rowan Atkinson a Hugh Grant. Oxford je protkán harmonickou architekturou, která se dotýká jak řady kolejí, fakult, tak I malých hospůdek.

PR článek EF jazykové pobyty Oxford

4. CAMBRIDGE

Cambridge je domovem další světoznámé university – University of Cambridge. Město je to malé, zato nabité historií, úchvatnou kaplí a dokonce má až 130 km dlouhé cyklostezky! Věděli jste, že celkem 14 absolventů Cambridge se později stalo britskými premiéry a 90 studentů získalo Nobelovu cenu?

PR článek EF jazykové pobyty Cambridge

5. MANCHESTER

Manchester byl prvním průmyslovým městem na světě. Dnes se Manchester může pochlubit světoznámým fotbalovým klubem Manchester United, jednou z největších studentských populací I svou bohatou hudební scénou. Manchester je domovem dvou symfonických orchestrů, nadaných pouličních umělců, tak I hudebních skupin jako Oasis a Simply Red.

PR článek EF jazykové pobyty Manchester

6. BRIGHTON

Pobřežní letovisko Brighton leží na jihu Anglie. Je charakterizonán svým poklidným životem, osobitým a nezaměnitelným stylem. Pozitivní energie i přímořský osvěžující vzduch Vás bude doprovázet všude. Lidé jsou velmi vstříční a netrápí se žádnými předsudky. V Brightonu můžete zavítat na známé molo Brighton Pier, na kterém se nachází řada zábavných atrakcí. Pro klidnější povahy je ideální posezení na pláži v jedné z několika kaváren a barů. Brighton se díky místní univerzitě a mnoha jazykovým školám řadí mezi nejoblíbenější studentská města. Brighton Music Hall je obrovská terasa u pláže, ideální na slunečné dny s živou hudbou a barbeque.

PR článek EF jazykové pobyty Brighton

7. EASTBOURNE

Eastbourne je považováno za jedno z nejbezpečnějších a nejslunějších měst na jihu Velké Británie. Místní mu říkají „Slunečné pobřeží“. Oproti Brightonu se pyšní nejvyššími křídovými útesy Sever Sisters. Eastbourne je ideálním místem pro turistiku, plachtění, windsurfing a jízdu na koních.

PR článek EF jazykové pobyty Eastbourne

8. BOURNEMOUTH

Oproti Eastbourne nabízí Bournemoth krásné nekonečné písečné pláže i národní park New Forest. Bournemouth se stalo studentským městem hlavně díky Bournemouth University, Art University Bournemouth i zahraničními studenty, kteří sem především v létě přijíždějí za studiem angličtiny. Pro studenty je toto město jak ušité. Bournemouth International Centre láká na nespočet koncertů i výstav. Centrum města zas nabízí restaurace, bary a vyhlídkový balón Bournemouth Eye, který slouží jako rozhledna.

PR článek EF jazykové pobyty Bournemouth

 

datum: 20.02.2017 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse