Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Nedostali jste se na ERASMUS?

Nedostali jste se na ERASMUS?

Zjistili jste si všechny informace o programu Erasmus+ a přesto jste nedostali stipendium? Nechcete vyjet na celý semestr nebo naopak preferujete dlouhodobější pobyt? Vycestovat na zahraniční pobyt, poznat novou kulturu a naučit se jazyk nemusíte jen přes program ERASMUS. O to víc možností se vám nabízí!

Zájem o studium v zahraničí dlouhodobě roste. V roce 1998/1999 vycestovalo na program Erasmus pouze 879 vysokoškolských studentů z České republiky. V roce akademickém roce 2004/2005 bylo již studentů 4 178 a dle nejnovějších statistik vycestovalo v roce 2014/2015 již 8 226 vysokoškolských studentů!

Počet vysokoškolských studentů, kteří vycestovali z České republiky

na Erasmus+ v akademickém roce 2014/2015

Dle statistik Evropské komise patří mezi nejoblíbenější destinace vysokoškolských studentů z České republiky Německo (16%), Francie (9%), Španělsko (9%) a Velká Británie (7%).

Proč je důležité odcestovat na zahraniční pobyt?

Zahraniční zkušenosti a jazyky mají nyní zcela výsadní postavení. Díky znalostem jazyků a porozumění odlišnému prostředí, kulturám a zvykům vysoce stoupne vaše hodnota na trhu práce.  V dnešní době je mnoho firem mezinárodních, které vedou rodilí mluvčí či anglicky/německy/francouzsky.. mluvící manažeři, s kterými musíte umět komunikovat. Stejně tak, jako by již každý měl umět pracovat s internetem, kde je angličtina hlavním jazykem. Je to klíč k informacím.

Neměňte cíl, změňte plán - alternativy programu Erasmus+

Krátkodobé pobyty v zahraničí

Učte se jazyk v zahraničí! Jazykové kurzy v zahraničí pomohou zlepšit vaše jazykové dovednosti, ale také vám dodají sebevědomí jak v mluveném tak psaném jazyce a rozšíří know-how. Hlásili jste se do Anglie, Německa nebo Francie? Neměňte cíl, změňte plán. Zdokonalte se v jazyce ohromte tak výběrovou komisi pří dalším výběrovém řízení!

Studijní pobyt v Mnichově, Německu na 2-24 týdnů

Dlouhodobé pobyty v zahraničí

6/9/11 měsíční jazykové programy. Přihlaste se na dlouhodobý program, který kombinuje studium jazyka a akademické projekty. Vždy se začátkem v lednu, dubnu nebo září. Vybírejte z 46 světových destinací.

Dlouhodobý pobyt v Paříži, Francie

Příprava na univerzitu

Připravte se na elitní univerzitu v bakalářském, magisterském či doktorském programu. Mezinárodní vzdělávací organizace EF Education First, která je zastoupena i v České republice, garantuje úspěšným studentům přijetí na jednu ze 150 partnerských univerzit např. v USA, Velké Británii, Austrálii, Francii nebo Německu.

Bristol, Velká Británie

Stáž v zahraničí

Zahraniční stáže obvykle trvají 3-12 měsíců. Přihlaste se na stáž v zahraničí a nastartujte tak svoji budoucí kariéru! Rozšiřte své pracovní zkušenosti v oboru, ve kterém chcete pracovat.

 

Zdroj:

Evropská komise

NAEP - Národní agentura pro evropské vzdělávací programy

 

datum: 10.03.2017 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse