Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Odmítnutí studenti stále hledají ubytování

Odmítnutí studenti stále hledají ubytování

Každým rokem se nedostává ubytování dotované státem tisícům vysokoškoláků, kteří jsou nuceni najít si podnájem v univerzitních městech za tržní cenu. Nyní jim vhodné ubytování pomáhá najít webový portál www.Kolej.cz, kde studenti nacházejí volný pokoj či postel ve "studentských bytech".

"Ubytování pro studenty má svá specifika. Studenti potřebují především někde přespat, tedy najít volnou postel, což je těžší, než pronajmout si celý byt," přibližuje situaci Kateřina Sekyrková, provozovatelka webu.

Odvážnější a zkušenější studenti si pronajmou celý byt a teprve potom hledají spolubydlící - studenty, kteří nedostali stejně jako on kolej. Ti méně odvážní, většinou prváci, pouze poptávají volný pokoj či postel. Všichni obíhávají školy, sledují nástěnky, vylepují své inzeráty. Kolej.cz jim hledání vhodného podnájmu usnadňuje, stejně jako majitelům bytů, kteří volné pokoje studentům nabízí.

"I když zimní semestr začal již na konci září, ubytování hledají odmítnutí studenti v odvolacích kolech, stejně jako čerství absolventi, kteří si nemohou dovolit pronajmout sami celý byt hned na začátku své kariéry. Kolej.cz v současné době obsahuje více než 300 nabídek a poptávek na ubytování zejména v Praze, Brně, Plzni a Olomouci. Stránku stále dolaďujeme a upravujeme na základě došlých připomínek," popisuje současný stav projektu Kateřina Sekyrková.

Nabízející i poptávající mohou zdarma zadávat svůj inzerát na stránku www.Kolej.cz dvěma způsoby - vyplněním jednoduchého formuláře na internetu nebo telefonicky na číslech 222 211 739 nebo 775 211 739.

datum: 17.11.2004 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse