Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » eTwinning – i když daleko, tak blízko…

eTwinning – i když daleko, tak blízko…

Chatujete a mailujete rádi? Baví vás angličtina nebo jiné jazyky? Chcete poznat nové kamarády? Zapojte se do projektu eTwinning! Ten se zaměřuje na podporu on-line spolupráce studentů a učitelů středních škol v EU.

Jak začít?
Nejprve získejte co nejvíce informací o projektu a informujte ostatní spolužáky, učitele. Stanovte si kritéria volby partnerské školy: věk studentů, země, komunikační jazyk. Najděte partnerskou školu v seznamu přihlášených do eTwinningu. S tou se pokuste vzájemně skloubit časové možnosti (rozvrh, prázdniny, státní svátky, výlety). Zvolte si téma, které odpovídá vašemu předmětu, třídě nebo můžete spolupráci pojmout z pohledu více předmětů a práce na projektu tak bude přínosem pro celou školu.

Co získáte účastí v projektu?
Nabyté zkušenosti posilují evropský rozměr ve vzdělávání, povědomí mladých lidí o různorodosti společnosti. Dalším cílem je naučit účastníky projektu vzdělávat se, žít a pracovat kdekoliv v Evropě. Komunikace sice probíhá většinou po síti, vy ani učitel však nemusíte být počítačovým odborníkem, abyste se projektu mohli zúčastnit. K tomu stačí běžné uživatelské znalosti.

Zkušenosti učitelů dokazují, že náročnou přípravu a realizaci projektu, převáží celkový přínos všem zúčastněným: „Doba je uspěchaná a náš čas je čím dál dražší. Proto si cením eTwinningu jako prostředku k snadnější, rychlejší a efektivnější komunikaci a zároveň prostředku k získání zkušeností v týmové práci.“
Elena Tomanová – učitelka OA Brno, lektorka

eTwinning je aktivita, která Vám přidělá: spoustu práce, starostí, nových přátel, zkušeností a ubere vám část vašeho volného času. Tato investice se však vyplatí, protože pokud se do něj vrhnete, naučíte se spoustu nových věcí, které se vám budou hodit do výuky, poznáte nové přátele doma i v zahraničí, naučíte se komunikovat s úplně neznámými lidmi z různých koutů EU, vtáhnete vaše studenty více do výuky.“
Jan Mánek – učitel SOŠ a SOU Trutnov, lektor

Chcete-li se dozvědět více o eTwinningu, doporučujeme k pročtení sborník eTwinning – vzdělávací projekty škol v České republice. Můžete si ho stáhnout na adrese: http://www.etwinning.cz/article.php?story=20071030215612120. Tištěnou verzi dostanete v Národním podpůrném středisku pro eTwinning.

Kontakt:
Národní podpůrné středisko pro eTwinning (NAEP)
Senovážné náměstí 24
116 47 Praha
Napište mail
tel: 234 621 115-6
fax: 234 621 103

datum: 29.01.2008 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse