Seminarky.cz > Čtenářský deník > Slohové práce > > Anketa o nejnechutnější jídlo školní jídelny

Anketa o nejnechutnější jídlo školní jídelny


Kategorie: Fejeton

Typ práce: Slohové práce

Škola: Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373, Praha 9

Charakteristika: Anketa o nejnechutnější jídlo ve školní jídelně gymnázia Českolipská, která byla vytvořena na seminář tvůrčího psaní. Kromě výsledného grafu, ve kterém jsou zobrazeny všechny odpovědi respondentů (cca 100 studentů gymnázia), práce obsahuje i některé perličky z odpovědí studentů a následné shrnutí výsledků ankety.

Obsah

1.
Úvod
2.
Perličky z odpovědí studentů
3.
Vysvětlení položek v grafu
4.
Závěr
5.
Graf zobrazující všechny odpovědi

Úryvek

" Trčíte ve škole od sedmi do čtyř, zapomněli jste si doma svačinu od maminky a máte hlad? V dnešní době, kdy na nás ekonomická krize dýchá ze všech stran, je potřeba si velmi dobře rozmyslet, jak a za co své peníze utratíte.

V žádném případě, je neutrácejte za obědy ve školní jídelně. Udělali jsme pro Vás malý průzkum, ve kterém jsme vyzpovídali více než 100 studentů našeho prestižního gymnázia, kteří nám prozradili, co ve školní jídelně opravdu nesnášejí.
Všichni dotázaní odpovídali na stejnou otázku – „Jaké jídlo v naší školní jídelně nejvíc nesnášíš?“ A výsledek? Odpovědi některých studentů několikrát předčily veškerá naše očekávání. Více než polovina lidí ihned začala vyjmenovávat dlouhý seznam jídel, která nesnáší. Jiní použili vylučovací metodu – například nejmenovaný maturant z 8.B odpověděl: „Nejnechutnější? Asi játra. Vlastně ne, tam se dá sníst aspoň suchá rýže. Tak haše, ta je nechutná celá a vždycky jsou k tomu i odporný brambory a zkyslý zelí.“ Nejvíce nás pobavila odpověď maturanta z 8.A, který řekl: „Vůbec netuším, co je nejnechutnější... Má to takovej divnej tvar, divně to smrdí. Fakt nevim, co to je. Tak řeknu játra, ty aspoň poznám.“
Z následujícího grafu je patrné, že první tři místa obsadily takové lahůdky, jako hrachová kaše, haše a játra. Což není nijak překvapující. Zvláštní je ale fakt, že na 5. místě se objevilo kuře, které také získalo poměrně dost hlasů. Co všechno naše jídelna dokáže zkazit, je až zarážející..."

Poznámka

Součástí práce je 1 graf.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x50aa0f24762c0.zip (457 kB)
Nezabalený formát:
STP___Anketa_o_j_dlo.doc (492 kB)
Anketa_skolni_jidelna.doc (494 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse