Cena života


Kategorie: Esej

Typ práce: Slohové práce

Škola: Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace, Bzenec

Charakteristika: Práce obsahuje stručnou esej na téma jak velkou hodnotu může mít lidský život? Jedná se o 5638 znaků včetně mezer.

Obsah

1.
Esej

Úryvek

"Řekla bych, že hodně velkou. Když zapnu internet, naskočí mi na domovské stránce hned několik zpráv o brutálním znásilnění, o vraždě nezletilých dívek, nárůstu válek ve světě, či jiných lidských neštěstí.

Jenže proč se tohle děje?

Podle mě je to dobou. Mladí lidé mají stále větší přístup k internetu a mohou si na něm dovolit, co chtějí. Pod falešným věkem vystupují na síti jako je třeba Facebook a další. A to jako rodičům nevadí? Ví vůbec ty děti a jejich rodiče, kolik nebezpečí na nich na internetu číhá? Pedofilové a další podobní, si takové děti najdou, zneužijí je bez jakýchkoliv výčitek a co z toho potom to dítě má? Zpackaný celý život.

To dítě, pokud to přežije, z toho má trauma po celý svůj zbytek života. A to je dost krutá a velká cena za to, že nějaký blb to nemá v hlavě v pořádku a udělal to tomu dítěti. A ne jenom dítěti, děje se to i dospělým lidem, kteří už ví o životě dost, ale i tak nikdy nemohou předvídat, kdy a kde kterému blbovi cvakne kolečko v hlavě a udělá něco, co navždy změní život každého člověka.

Možná je to i tím, že sami lidé neváží svého života. Jak velký je za poslední roky nárůst obézních lidí? Kolik alkoholiků a uživatelů drog přibilo? Je to až k nevíře, jak si člověk dokáže sám ničit své vlastní zdraví.

Ale proč? K čemu je dobrý alkohol? Chápu lidi, kteří si na posezení s přáteli dají pivo nebo nějaký drink. Ale ustavičně být opitý a každý víkend s přáteli v baru tam klopit do sebe jednu skleničku za druhou? K čemu je tohle?

Váží si vůbec někdo z těch mladých ale i starších lidí svého života? Alkohol je špatné nejen pro tělo ale i pro naši mysl. S každou další skleničkou, kterou vypijete, vám v mozku odumírají buňky, které zapříčiní pozdější následky, jako je třeba výpadky paměti, povídání nesmyslů nebo samomluvu.

Potkali jste někdy bezdomovce? Viděli jste, jak takový lidi končí? Tak proč to chcete zažít taky?

Když je vám víc jak dvacet a chcete zatít do baru nebo na diskotéku s přáteli, podivíte se, že tam budete nejstarší. Většina barů a jiných nočních klubů je dnes plná mladých lidí, kterým většinou ještě nebylo ani osmnáct. Jejich rodičům to asi nevadí a dětem taky ne, že si svůj mladý organismus ničí už tak brzy. Ještě ani nejsou pořádně vyvinutí a už si ničí vše co jim příroda nadělila. A co potom ty následky rušného nočního života mladých? To jsou potom problémy ještě větší. Otrava alkoholem, omrzliny, když v zimě usnou na lavičce v parku nebo dokonce i nechtěné těhotenství s bůh ví kterým chlapcem, protože dívka si z noci nic nepamatuje. Jenže následky si ponese už celý život."

Poznámka



PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x5732d1964691e.zip (11 kB)
Nezabalený formát:
Cena_zivota.doc (35 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse