Food - vcabulary


Kategorie: Angličtina

Typ práce: Zápisky z hodin

Škola: Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8, České Budějovice

Charakteristika: Práce obsahuje velké množství slovíček na maturitní téma food na úrovni B2 z anglického jazyka.

Obsah

1.
Slovíčka

Úryvek

"modify
merry
eat out
cuisine
savoury
bill
venison
cloth
stain
gravy
sauerkraut
cabbage
dumpling
pancake
bun
veal
pea
herring
chop
pork
consult
dietician
precaution
base
cutlery
steam
roast
stew
bear
recipe
prescription
receipt
bearing
substantial
composition
buttermilk
wholemeal
buckwheat
oatmeal
lard
sour
edible
mould
landfill
convenience
fussy
leftover
expire
can
tin
range
beverage
(po)změnit
v náladě
jíst venku
kuchyně
pikantní
účtenka
zvěřina
utěrka
skvrna, flek
šťáva z masa
kysané zelí
zelí, kapusta
knedlík, nok
palačinka
bulka, bochánek
telecí maso
hrách
sleď
nasekat
vepřové
poradit se
dietetik
preventivní o.
korpus
příbory
pára, napařit
péct
dusit
nést
recept
lékařský recept
účtenka
způsoby
značný
skladba, složení
podmáslí
celozrnný
pohanka
ovesná mouka
sádlo
kyselý
jedlý
forma, plíseň
navážka
pohodlí
malicherný
zbytky
vypršet
plechovka
konzerva
dosah
nápoj
pastry
toast
fibre
advertisement
addiction
baton
stock
cod
plaice
batter
counter
accompany
breadcrumb
carry out
tend
crop
pulse
wheat
grain
lentil
poultry
process
cliché
brunch
tinned
bland
sprout
accurate
greasy
greasy spoon
slob
tough
canteen
comprise
filling
staffing
blend
blend in
spirit
lager
bitter
rough
brand
vague
approximate
intake
load
crucial
essential
lack
malnutrition
inflammation
těsto
přípitek
vláknina
reklama
závislost
obušek
vývar
treska, falešný
platýs
těstíčko
pult
doprovodit
strouhanka
uskutečnit
tíhnout
plodina, úroda
luštěniny, puls
pšenice
zrno, obilí
čočka
drůbež
zpracovat
klišé
snídaně+oběd
konzervovaný
bez chuti
klíčit, r. kapusta
přesný
mastný
putyka
silný plátek
tvrdý, neústupný
jídelna
skládat se
náplň, plomba
nádivka
mísit
splývat, splynout
tvrdý alkohol, duch
ležák
hořký, trpký
drsný, hrubý
značka, cejch
nejasný, neurčitý
přibližný
příjem, přísun
naložit, zátěž
klíčový, zásadní
zásadní, nezbytný
nedostatek
podvýživa
zánět, zanícení"

Poznámka



PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x58e8f12d610ef.zip (12 kB)
Nezabalený formát:
Food_1.doc (42 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse