Seminarky.cz > Čtenářský deník > Obsahy a rozbory děl > > Gerald Durrell: O mé rodině a jiné zvířeně

Gerald Durrell: O mé rodině a jiné zvířeně


Kategorie: Evropská literatura od 20. století

Typ práce: Obsahy a rozbory děl

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce seznamuje s obsahem humoristického románu O mé rodině a jiné zvířeně britského spisovatele a zoologa Geralda Durrella. Nejdříve uvádí okolnosti vzniku románu, poté se již věnuje popisu děje.

Obsah

1.
Vznik románu
2.
Popis děje

Úryvek

"Jednoho dne přijde Less Durell s bláznivým nápadem-přestěhovat se z pochmurné anglie na slunný středomořský ostrov Korfu. Události naberou rychlého spádu a zanedlouho se rodina Durrellových ( máma, Larry, Leslie, Margo a Gerry ) zabydluje v útulné růžové vilce na idylickém řeckém ostrově. Bezprostředně po příjezdu se sympatických Angličanů ujímá obtloustlý Spiros, jež řeší počáteční nesnáze Durrellových a doprovází je po celou dobu pobytu.
Desetiletý Gerry se nadšeně spolu se svým psím kamarádem Rogerem vydává vstříc tajům zdejší živočišné říše. Donekonečna podniká výlety do různých koutů ostrova a pozoruje zástupce hmyzu nevyjímaje motýly, brouky, pavouky, plazy, žáby, ptáky,….Jednoho dne přijde Less Durell s bláznivým nápadem-přestěhovat se z pochmurné anglie na slunný středomořský ostrov Korfu. Události naberou rychlého spádu a zanedlouho se rodina Durrellových ( máma, Larry, Leslie, Margo a Gerry ) zabydluje v útulné růžové vilce na idylickém řeckém ostrově. Bezprostředně po příjezdu se sympatických Angličanů ujímá obtloustlý Spiros, jež řeší počáteční nesnáze Durrellových a doprovází je po celou dobu pobytu.Jednoho dne přijde Less Durell s bláznivým nápadem-přestěhovat se z pochmurné anglie na slunný středomořský ostrov Korfu. Události naberou rychlého spádu a zanedlouho se rodina Durrellových ( máma, Larry, Leslie, Margo a Gerry ) zabydluje v útulné růžové vilce na idylickém řeckém ostrově. Bezprostředně po příjezdu se sympatických Angličanů ujímá obtloustlý Spiros, jež řeší počáteční nesnáze Durrellových a doprovází je po celou dobu pobytu.Jednoho dne přijde Less Durell s bláznivým nápadem-přestěhovat se z pochmurné anglie na slunný středomořský ostrov Korfu. Události naberou rychlého spádu a zanedlouho se rodina Durrellových ( máma, Larry, Leslie, Margo a Gerry ) zabydluje v útulné růžové vilce na idylickém řeckém ostrově. Bezprostředně po příjezdu se sympatických Angličanů ujímá obtloustlý Spiros, jež řeší počáteční nesnáze Durrellových a doprovází je po celou dobu pobytu.
Desetiletý Gerry se nadšeně spolu se svým psím kamarádem Rogerem vydává vstříc tajům zdejší živočišné říše. Donekonečna podniká výlety do různých koutů ostrova a pozoruje zástupce hmyzu nevyjímaje motýly, brouky, pavouky, plazy, žáby, ptáky,….
Jeho nejstarší bratr Larry, spisovatel, se věnuje svým dílům. Sestra Margo vystavuje své tělo donekonečna žhnoucím paprskům slunce. Druhý bratr Leslie se zdokonaluje ve střelbě.
Gerry je právě ve věku, kdy by se mu mělo dostávat základního vzdělání, a proto se mu matka rozhodne opatřit učitele. Ať už je to mladý Petr, jež právě dostudoval Oxford a nebo potřeštěný francouzštinář nejasného původu, Gerry je při hodinách matematiky stále ve světě živých organismů. Společnou řeč nachází teprve s postarším přírodovědcem Theodorem, jehož považuje za nevyčerpatelnou studnu informací."

Poznámka

Tato práce obsahuje pravopisné chyby.
Práce obsahuje věcnou chybu - Gerald Durrel má být Durrell.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x49a816fe9dceb.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
Durrel_O_me_rodine.doc (36 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse