Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Gil Junger: If only - obsah filmu

Gil Junger: If only - obsah filmu


Kategorie: Umění/hudba

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce je recenzí filmu If only režiséra Gil Jungera. Autor vypráví stručně děj a v závěru sděluje celkový dojem na film a na výkon dvou hlavních protagonistů.

Obsah

1.
Seznámení s filmem
2.
Děj
3.
Vlastní názor

Úryvek

"Anglicko-americký film If Only je dílem amerického režiséra Gila Jungera, který je známý díky filmu 10 důvodů proč tě nenávidím.
If Only je film odehrávající se v Londýně a vypráví příběh o Ianovi (Paul Nicholls) a Samantě (Jennifer Love Hewitt). Ian je britský busnissmen a Samanta je Američanka, která přijela do Londýna dokončit studium na konzervatoři. Ian a Sam se do sebe na první pohled zamilují, přesně tak, jak je to ve skutečném životě nemožné. Ian ale dává před Samantou přednost své práci, ona je smutná, ale neví, co má udělat pro to, aby se situace změnila. Jeden den má Sam velký a hlavně důležitý koncert, na který Ian zapomene, protože dělá přesčas v práci. Mezi hlavními aktéry dojde o obrovské hádce, která končí tím, že oba nasednou do taxíku. Řidič taxi (Tom Wilkinson) dává Ianovi radu do života, aby si více vážil Sam a věnoval jí více své lásky. Ian ale taxikáři nevěnuje přílišnou pozornost, protože je na Sam naštvaný. Ona mu neustále vyčítá, že nedorazil na její koncert, když v tom do nich narazí auto. Jsme svědky ošklivé dopravní nehody, při níž Samanta zahynula. Bohužel je to tak! Z filmu uběhlo pouhých třicet minut a jedna z hlavních postav je mrtvá. V této chvíli se snad každý zastaví, a pokud může, tak si celou scénu přehraje ještě jednou a pokusí se najít nějakou chvilku, která by mu dokazovala, že tohle není pravda. Ale bohužel z vlastní zkušenosti vím, že nic takového se najít nedá. Většina diváků se tedy smíří s tím, že zbytek filmu bude probíhat dále bez jednoho z hlavních hrdinů. Ten, kdo Samantině smrti nevěřil, na sebe bude hrdý, protože měl pravdu. A ten kdo této ztrátě uvěřil, bude příjemně překvapen. Protože, aby tento film byl tím pravým lovestory, tak nemůže jen tak, z ničeho nic skončit jejich láska autonehodou. A taky že ne! Z přemýšlení nás vytrhne zvuk budíku. Ian se probouzí a vedle něj se začne kroutit Sam – živá a zdravá. Jenže jakmile se den začne rozjíždět, Ian zjistí, že se z jeho strašlivého snu stává skutečnost."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4d2058f31a8e8.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
If_only_recenze.doc (34 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse