Seminarky.cz > Čtenářský deník > Obsahy a rozbory děl > > Helen Fielding: Deník Bridget Jones

Helen Fielding: Deník Bridget Jones


Kategorie: Evropská literatura od 20. století

Typ práce: Obsahy a rozbory děl

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce velmi stručně nastiňuje děj knihy Deník Bridget Jones. V závěru uvádí informace o vzniku této knihy.

Úryvek

"Tom má svou teorii, podle níž existuje mezi homosexuály a svobodnými ženami kolem třicítky přirozené pouto: obě skupiny přinášejí zklamání rodičům a společnost je považuje za raritu.

Hlavní starosti Bridget Jonesové jsou její váha, příjem kalorií (alkoholu, cigaret…), kariérní postup, a hlavně muži. Není divu když se jí každý ptá: Takže…, co tvůj milostný život?

Momentálně myslí na svého okouzlujícího šéfa Daniela. Jak se ale časem ukáže Daniel nespí pouze s Bridget, ale také s bronzovou (a velmi štíhlou) obryní, a není to tedy příliš vhodný typ na ženění a založení rodiny.

Její matka ji zase dohazuje pohledného a úspěšného leč pohrdavého právníka Marka Darcyho. Vzhledem k tomu, že nosí svetr s obrázkem losem a tváří se skutečně nafoukaně, Bridget ho také zrovna neshledává jako toho pana Pravého. Samozřejmě časem zjistí, jak se mýlila.

Deník Bridget Jones začal v roce 1995 vycházet na pokračování na stránkách britského Independentu. K úspěchu knihy přispěly sebeironie, vtip, inteligence a šarm, s nimiž Bridget píše své deníkové záznamy. Následuje volné pokračování Bridget Jones - S rozumem v koncích."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x49aafb25de54f.zip (8 kB)
Nezabalený formát:
Fielding_Denik_Bridget_Jones.doc (30 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse