Seminarky.cz > Čtenářský deník > Obsahy a rozbory děl > > Jaroslav Foglar: Chata v jezerní kotlině

Jaroslav Foglar: Chata v jezerní kotlině


Kategorie: Česká literatura do 20. století

Typ práce: Obsahy a rozbory děl

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Tato práce se věnuje známému dílu Jaroslava Foglara Chata v jezerní kotlině. Poměrně výstižně se zabývá samotným dějem příběhu.

Úryvek

"Jaroslav Foglar: Chata v jezerní kotlině
Pavlovi Zemanovi umřel tatínek, který byl slavný boxer. Maminka se s Pavlem odstěhovala do městečka Spálené Mlýny. Pavel těžko hledal mezi spolužáky nové kamarády. Na toulkách po okolí náhodou objevil údolí s jezírkem, kam nikdo nechodí. Jednou tam však najde spolužáka Ludvu Grygara. Ludva je tichý, nenápadný chlapec, zamyšlený a tajuplný. Píše si knihu o indiánském kmenu Krí. Oba chlapci se skamarádí.
Parta kluků Tarantule, kterou vede zlý Lojza Rezek, se snaží ukrást Ludvovu knihu a najít cestu do Jezerní kotliny. Knihu a s ní i mapu cesty chce získat i blázen Dernet. Ten kdysi do údolí chodil se svým kamarádem, který se tam zabil. Dernet se zbláznil a cestu zapomněl.
Kluci prožívají v kotlině spoustu dobrodružství, postaví si tam chatu z bedniček, objeví kytky, za které dostávají od lékárníka peníze...
Všechno se ale zvrtne, když se Ludvovi ztratí kolo, které si bez dovolení vypůjčil od tatínka. Kolo se sice záhadně najde, ale Ludva se dostává do vleku špatného kluka, který jej naučí kouřit. Nakonec vážně onemocní a nebýt Pavla, asi by zemřel. Po uzdravení se vrátí do Jezerní kotliny a tím i ke svému původnímu životu."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x49ae4e7a49740.zip (8 kB)
Nezabalený formát:
Foglar___Chata_v_jezerni_kotline.doc (29 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse