Obsah 
| 1. | Jednotná hotelová klasifikace 
 | 
| 2. | Typy obslužných zařízení 
 | 
| 2.1. | Provozovny veřejného stravování 
 | 
| 2.4. | Noční bar, pivnice, střediska doplňková 
 | 
Úryvek 
"Jednotná hotelová klasifikace
• * tourist ** economy, ***standard, **** first class, ***** luxury
• Organizace, které se podílejí na jejím vytváření (AHR, MMFR, Unihost = sdružení podnikatelů v ubytovacích a pohostinských službách, CCCR = česká centrála cestovního ruchu, HOTREC = mezinárodní sdružení hotelů a restaurací a kaváren, 
• Klasifikace označuje minimální požadavky
• Třída – počet hvězdiček
• Kategorie – hotel, motel apod.
• Rozdělení hotelů podle různých hledisek:
1. Podle velikosti – malý hotel (od 10 do 100 pokojů), střední (101 do 250), velká (251 -)
2. Dle doby provozu – celoroční a sezónní
3. Podle umístění – horský, lázeňský
4. Dle převažující klientely – kongresová klientela, pro rodiny s dětmi, sportovce
Provozovna VS (veřejné stravování) se skládá z výroby a odbytu.  Tyto podniky zajišťují: obslužným způsobem široký sortiment pokrmů základního stravování. Mohou být specializované podle: charakteru jídel a vybavení.  Jídelny se samoobslužným stravováním, motoresty, motely, jídelní vozy, denní bary, noční bary např. gril bary, snack bary, aperitiv bary, lobby bary.
Kavárna – jednoduchá obsluha, většinou systém obsluhy rajónový systém + vrchní číšník, sortiment – hlavně široká nabídka cukrářských výrobků, káv a teplých nápojů, nealko, užší sortiment jídel,menu -   spíše minutky, speciality, těstoviny, hotovka – ojediněle, host by měl mít možnost číst tisk… rozdíl mezi restaurací a kavárnou je, že v kavárně dostaneme jídlo na tácu. 
Vinárny – způsob obsluhy – jednoduchá obsluha, systém obsluhy rajónový + vrchní číšník, sortiment jídel – hotovky ne, minutková jídla, pokrmy které se hodí k jídlu, studená kuchyně, doplňkový sortiment – např. slané tyčinky, mandle, oříšky…, nápoje – víno, pálenky z vína, ostatní, sýry. V noční vinárně, baru by měla být v nabídce nějaká polévka. Součástí by měla být hudba, tanec. 
Noční bar – podobné jako ve vinárně, nabídka – míchané nápoje, destiláty, a zbytek
Pivnice – nabízí velký sortiment piv, pokrmů a hotovek, zábava – kulečník, šipky, automaty
Střediska doplňková – poskytují občerstvení, patří sem – bufety, bistra, stánkový prodej, kiosky, zřizování zahrádek, teras… "
Vlastnosti 
| Číslo práce: | 23434 | 
|---|
| Autor: | huskovapavla - | 
|---|
| Typ školy: | SŠ | 
|---|
| Počet stran:* | 1 | 
|---|
| Formát: | Nezadáno | 
|---|
| Odrážky: | Nezadáno | 
|---|
| Obrázky/grafy/schémata/tabulky: | Ne | 
|---|
| Použitá literatura: | Ne | 
|---|
| Jazyk: | čeština | 
|---|
| Rok výroby: | 2012 | 
|---|
| Počet stažení: | 154 | 
|---|
| Velikost souboru: | 9 KiB | 
|---|
| * Počet stran je vyčíslen ve standardu portálu a může se tedy lišit od reálného počtu stran. | 
STÁHNOUT PRÁCI
Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4f7dddc88f0e4.zip (9 kB)
Nezabalený formát: 
 
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.