Seminarky.cz > Čtenářský deník > Slohové práce > > Máme srdce na správném místě - zpráva

Máme srdce na správném místě - zpráva


Kategorie: Reportáž

Typ práce: Slohové práce

Škola: Gymnázium Jiřího z Poděbrad, Poděbrady, Studentská 166, Poděbrady

Charakteristika: Práce shrnuje základní body pro naplnění slohového útvaru Zpráva a po té předkládá vlastní text podle zadaného tématu.

Obsah

1.
Teorie
2.
Výchozí text
3.
Samotná zpráva

Úryvek

"Teorie
• publicistický styl
• informuje o tom, co se již událo (rozdíl oproti oznámení)
• musí být aktuální, jednoznačná, přehledná, úplná a objektivní (na rozdíl od reportáže, reportáž navíc může být mnohem delší, kdežto zpráva má být stručná)
• musí uvádět: kdo, co, kdy, jak, proč a zdroj informací
Výchozí text
Také letos naše škola uspořádala několik charitativních akcí. Není nám totiž lhostejný osud, kteří jsou odkázáni na cizí pomoc a nacházejí se v tíživé životní situaci.
Zpráva
Máme srdce na správném místě
PODĚBRADY – Také tento školní rok uspořádalo Gymnázium Jiřího z Poděbrad několik charitativních akcí. Kantorům ani studentům totiž není lhostejný osud těch, kteří jsou odkázáni na cizí pomoc a nacházejí se v tíživé životní situaci.
Už pravidelně posílá tato škola několik dvojic svých studentů na charitativní prodejné sbírky „Srdíčkový den“ (organizace Život dětem) či Světluška, kdy se dobrovolníci snaží přesvědčit kolemjdoucí, aby koupí upomínkového předmětu přispěli na lepší život těm, kteří neměli takové štěstí jako ostatní. Již zaběhlou zvyklostí je i dálková adopce indické dívky, které škola a její žáci financují především náklady spojené se školní docházkou.
K těmto pravidelným akcím přibyla na konci minulého školního roku jedna novinka, a to díky iniciativě studentek třetího ročníku. Ty přišly s návrhem na „Gymnazar“. Vyzvaly své spolužáky i profesory, aby do školy přinesli oblečení, které už nepotřebují, je jim malé nebo se jim už nelíbí a tak podobně. Poslední školní týden pak paralelně s tradiční burzou učebnic (úterý 24. června) přeměnily studentky jednu z méně frekventovaných učeben v přízemí na malý butik, kde kromě vybraných oděvů a doplňků prodávaly také vlastní muffiny. Celý výtěžek z akce pak věnovaly rodině dívky s nemocí motýlích křídel z Chlumce nad Cidlinou.
Otázkou zůstává, zda se tato akce stane trvalou součástí charitativního kánonu Gymnázia Jiřího z Poděbrad. Nebo se snad dočkáme zcela jiných překvapení? Leccos by už mohlo napovídat letošní motto gymnázia: Máme srdce na správném místě.
Zdroj informací: Mgr. Aleš Roll"

Poznámka



PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x54524b2420a54.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
Zprava.doc (29 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse