Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Švédská kuchyně

Švédská kuchyně


Kategorie: Hotelnictví a turismus

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce představuje základní charakteristiku švédské kuchyně, jak vypadají jednotlivá denní jídla, oblíbené pokrmy a tradiční stravu.

Obsah

1.
Úvod
2.
Denní jídla
a) Snídaně
b) Oběd
d) Večeře - hlavní jídlo dne
3.
Oblíbené pokrmy
4.
Slavnostní večeře
5.
Švédové a raci

Źryvek z práce:
" Hlavním jídlem je večeře. Skládá se z polévky, různě připravených ryb, masa, drůbeže nebo plněných omelet, doplněných malou porcí různě upravených brambor, vařenými těstovinami, zadělávanými hnědými fazolemi, pečenými žampiony a velkými porcemi různých druhů zeleniny v teplé úpravě nebo zeleninovými saláty. Jako hlavní chod se podávají někdy také husté, vydatné polévky s větším obsahem masa. Velmi oblíbené jsou pokrmy z jemně mletých mas, připravené s různými přísadami. Známé jsou například masové knedlíčky, šištičky nebo placičky. Ryby se připravují nejčastěji vařené, polité rozehřátým máslem. Často se připravují takzvané „kastrolky“, což jsou maso, ryby nebo korýši připravované společně v jedné nádobě s přílohou. Po večeři se obvykle podává ovoce."

Poznámka

Velmi stručná práce, která z části čerpá z této URL: http://dadala.hyperlinx.cz/narod/narodr004.html

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x45bf376cb48c7.zip (5 kB)
Nezabalený formát:
Svedska_kuchyne.doc (26 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse