Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Pomozte namluvit právnická audioskripta pro nevidomé

Pomozte namluvit právnická audioskripta pro nevidomé

Nevládní, nezisková, právnická akademická organizace Juristi o.s. hledá v rámci svého projektu „Audioskripta“ nové „hlasy“, které by pomohly s namluvením audioskript pro nevidomé studenty právnických fakult. Namluvení jedné právnické učebnice je odhadováno na téměř 100 hodin a tudíž je potřeba každý dobrovolník, který by byl ochoten věnovat svůj čas této bohulibé činnosti. Znalost zákonů není v tomto případě podmínkou. Pokud Vás tato nabídka zaujala, kontaktujte občanské sdružení Juristi na email obr@juristi.cz.

Pro úplnost uvádíme, že audioskripta je projekt plánovaný ve spolupráci s Českou národní agenturou pro podporu nevidomých studentů práv, právníků a široké veřejnosti se zájmem o právní obor. Jedná se o doslovné načtení textu učebnice po logických celcích, doprovázené jednotlivými vstupy dalšího hlasu po každém z nich pro co největší nahrazení vizuální podoby hlasem. V rámci poutavosti celé nahrávky bude vždy složena z mužského i ženského hlasu, přičemž jeden ztotožní doslovný text, druhý souhrnné vstupy po logických celcích… Zvuková podoba textů se posléze stane součástí specializovaných i veřejných knihoven v ČR.

Cílem projektu je vytvoření zvukové verze právnických skript i dalších souvisejících textů po předchozím odborném vyškolení studentů práva v zásadách správné artikulace a rétoriky, tolik potřebné při samotné právní praxi a profesionálním vystupování.

Více také na www.juristi.cz.

datum: 30.09.2009 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse