Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Code:Mode: ignorujte konfekci, dejte šanci mladým tvůrcům!

Code:Mode: ignorujte konfekci, dejte šanci mladým tvůrcům!

9. až 11. dubna se v Karlínských halách uskuteční akce zaměřená na autorskou a originální módu - Code:Mode s podtitulem Prague free fashion weekend. Mimo prodejních stánků letos čekejte i futuristický projekt baru Wakata, speciální light design, či dvě módní přehlídky účinkujících, pojaté jako vizuálně atraktivní show.

Myšlenka nezávislého projektu Prague Free Fashion Weekend s heslem Ignorujte konfekci! se zrodila před čtyřmi lety. Hnacím motorem realizace je snaha umožnit mladým tvůrcům navazovat mezi sebou kontakty a usnadnit jim komunikaci se širší veřejností, pro kterou jejich tvorba zůstává často neobjevená.

První PFFW se uskutečnil v dubnu 2006 v Experimentálním prostoru Roxy/NoD a dokázal hlad po akci tohoto druhu, která se v Praze objevila poprvé. Druhý PFFW proběhl v prosinci téhož roku a jen potvrdil velký zájem široké veřejnosti o alternativní módu. V rámci projektu vznikl Průvodce alternativní módou a diář na rok 2007. Naším cílem je, aby se PFFW stal tradicí stejně jako obdobné akce v Berlíně nebo Barceloně. V roce 2009 projekt plynule přešel k novému názvu projektu CODE:MODE. PFFW stále zůstává v podobě podtitulu.

Denní, prodejní část bude doplněná pestrým doprovodným programem. Kromě nápojového a jídelního servisu se budou na pódiu po celý den střídat Djs, které večer podpoří i kvalitní videoprojekce.

Program naleznete zde.

datum: 06.04.2010 | autor: Klára

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse