Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Fullbrightova komise pořádá v květnu bezplatné informační semináře o studiu v USA

Fullbrightova komise pořádá v květnu bezplatné informační semináře o studiu v USA

Seminárky.cz vás zvou na květnovou sérii bezplatných informačních seminářů pro zájemce o studium v USA. Semináře se konají v prostorách Fulbrightova komise v Praze vždy ve čtvrtek od 16:30 hodin. Vedle pravidelných témat se v programu objeví mimořádný seminář se vzácným hostem, českou studentkou jedné z nejprestižnějších amerických vysokých škol - University of Pennsylvania. Potenciální uchazeči tak budou mít možnost získat z první ruky informace o přijímacím řízení na Ivy League a životě a studiu na prestižní americké univerzitě.

Výpis jednotlivých přednášek:

Možnosti vysokoškolského studia v USA
6. května od 16:30 hodin, Praha, Poradenské centrum Fulbrightovy komise, úvodní seminář bez registrace

Na tomto úvodním semináři získají začátečníci základní přehled o americkém vysokoškolském studiu a jeho plánování, typech škol a programů, postupu při výběru školy, průběhu přijímacího řízení a informací o financování.

Stipendia pro studium v USA
13. května od 16:30 hodin, Praha, Poradenské centrum Fulbrightovy komise, specializovaný seminář s registrací

Seminář pokrývá otázku zvládnutí studia v USA z finanční stránky. Studijní poradce představí různé varianty a formy finanční pomoci pro vysokoškolské studium v USA, včetně programu vládních Fulbrightových stipendií.

Jak se dostat na University of Pennsylvania
20. května od 16:30 hodin, Praha, Poradenské centrum Fulbrightovy komise, American University Live Series s registrací

Česká studentka prvního ročníku University of Pennsylvania, školy patřící do prestižní Ivy League, Barbora Podzimková, pohovoří o své úspěšné cestě z českého gymnázia na "UPenn", studiu a životě na této škole. Seminář je nejvhodnější pro studenty předposledních a nižších ročníků středních škol.

Vše, co jste chtěli vědět o zkoušce TOEFL
27. května od 16:30 hodin, Praha, Poradenské centrum Fulbrightovy komise, specializovaný seminář s registrací

Seminář seznamuje zájemce o složení americké standardizované jazykové zkoušky TOEFL s formátem tohoto testu, registračními a dalšími administrativními procedurami a tipy pro přípravu.

Zdroj: http://www.fulbright.cz/

datum: 03.05.2010 | autor: Klára

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse