Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Fakulta práva na PEUNI.cz

Fakulta práva na PEUNI.cz

Jako nově vzniknuvší fakulta Práva v ČR, bychom Vás rádi informovali, že stále máte možnost zahájit vysokoškolské studium oboru PRÁVO v akademickém roce 2010/2011 v Praze, Brně a Ostravě.

Panevropská vysoká škola (dříve Bratislavská vysoká škola práva, dále jen „BVŠP“) nabízí na základě slovenské akreditace úplné vysokoškolské vzdělání v oborech PRÁVO (Bc., Mgr.), jakož i možnost konat rigorózní zkoušku (JUDr.) nebo pokračovat v doktorském studiu (PhD.)

Studium probíhá v Praze, Brně a Ostravě v denní a dálkové formě. Výuku zajišťují renomovaní domácí a zahraniční pedagogové. Absolventi oboru Právo nacházejí uplatnění ve všech právnických profesích v souladu s příslušnými právními předpisy.

Přihlášky do 2. kola přijímacího řízení lze podat do 31.8.2010.

Informace o Panevropské vysoká škole můžete najít na naších webových stránkách:
www.peuni.cz

Další informace:
www.uninova.cz
www.uninova.sk

PANEVROPSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA, jako první soukromá vysoká škola právnického zaměření na území Slovenské republiky, působí na základě státního souhlasu uděleného Usnesením vlády SR č. 725/2004 ze dne 14. července 2004. Od akademického roku 2004/2005 uskutečňuje její PF vysokoškolské vzdělávání ve studijním oboru právo v rámci tříletého bakalářského a na něj navazujícího dvouletého magisterského studijného programu a tříletého doktorandského studijního programu.

Právnická fakulta Panevropské vysoké školy bortí mýty o povědomí soukromých škol. Na její fakultě je v současnosti 5 násobný převis poptávky nad nabídkou studia, přestože se jedná o soukromou instituci. Minimálně i tento cíl si stanovujeme v České republice.

Na základě přiznaných práv je Panevropská vysoká škola oprávněna:

• Uskutečňovat bakalářský studijní program (studijní program prvního stupně) a udělovat jeho absolventům akademický titul „bakalář“ (zkratka „Bc.“).
• Uskutečňovat magisterský studijní program (studijní program druhého stupně) a udělovat jeho absolventům titul „magistr“ (zkratka „Mgr.“) a inženýr (zkrátka „Ing.“).
• Uskutečňovat rigorózní zkoušky a obhajoby rigorózních prací ve studijním oboru „právo“ a po jejich vykonání udělovat akademický titul „doktor práv“ (zkratka „JUDr.“).
• Uskutečňovat doktorandský studijní program ( studijní program třetího stupně) a udělovat jeho absolventům akademický titul „philosophiae doktor“ (zkratka „PhD.“).

Panevropská vysoká škola získala v prosinci 2005 Evropskou chartu vysokých škol ERASMUS, na základě které se PEVŠ jako jediná slovenská vysoká škola dostala na seznam 35 evropských univerzit, které již zmiňovanou chartu vlastní. Kolegium rektora schválilo dne 17. ledna 2006 podepsání dohody o spolupráci s 15 univerzitami stejného typu (Hannover, Vídeň, Praha, Leuven, Gröningen, Kodaň, Durham, Fribourg, Nothingham, Southampton, Le Havre, Madrid, Řím, Linz, Heidelberg). Představitelé BVŠP předmětné smlouvy o spolupráci podepsali již v roce 2006 s univerzitami v Madridu, La Havru, na Islandu a v Hannoveru.

V České republice Panevropská vysoká škola působí prostřednictvím své dceřiné vzdělávací společnosti - UNINOVA, o.p.s., která realizuje výuku. Studenti UNINOVA, o.p.s (BVŠP) mají v ČR status studenta, a to na základě zařazení UNINOVA, o.p.s do Přílohy č. 3 vyhlášky č. 322/2005, obsahující seznam vzdělávacích institucí uskutečňujících vysokoškolské studijní programy zahraničních vysokých škol v České republice.

Veškeré tituly, získané na UNINOVA, o.p.s, resp. PEVŠ jsou plně rovnocenné s tituly získanými na českých vysokých školách, jak vyplývá z dohody mezi vládou České republiky a vládou Slovenské republiky o vzájemném uznávání rovnocennosti dokladů o vzdělání (č. 33/2001 Sb. m. s.).

datum: 04.08.2010 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse