Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Vysoká škola obchodní vám může otevřít dveře do světa

Vysoká škola obchodní vám může otevřít dveře do světa

Cestovní ruch je významnou součástí ekonomik většiny států. S jeho neustálým rozšiřováním roste poptávka po odbornících v tomto oboru. Předpokladem pro uplatnění v manažerských a marketingových funkcích v cestovním ruchu je kvalitní vzdělání. Vysoká škola obchodní v Praze může být tou pravou volbou.

Vysoká škola obchodní se po deseti letech své existence řadí mezi největší soukromé vysoké školy u nás, s počtem přes tři tisíce studentů. Přímo v centru Prahy najdete příjemné prostředí nejen pro studium, ale i dobré zázemí pro chvíle volna.

Studovat můžete v bakalářském programu Cestovní ruch, Informatiku v cestovním ruchu, Služby letecké dopravy nebo Průvodcovskou činnost a dále můžete pokračovat v navazujícím magisterském oboru Management cestovního ruchu nebo Management leteckých podniků. Nabízíme speciálně upravené programy pro absolventy vyšších odborných škol, které zohledňují jejich předchozí studium a zkracují délku jejich povinného studia.
Na VŠO si můžete zvolit formu studia prezenční nebo kombinovanou. Prezenční studium je uzpůsobeno tak, aby studenti měli časový prostor nejen na domácí přípravu, ale také aby mohli při studiu získávat potřebnou praxi v oboru a zajistit si i finanční prostředky na studium. Forma kombinovaného (dálkového) studia je nastavena tak, aby co nejméně zasahovala do pracovní doby, proto výuka probíhá v pátek odpoledne a v sobotu.

Jedním z hlavních cílů VŠO je snaha, aby absolventi školy byli dobře připraveni pro praxi a našli uplatnění v oboru. Proto mezi vyučujícími jsou renomovaní odborníci s několikaletou praxí u nás i v zahraničí a studenti tak získávají ty nejlepší poznatky a zkušeností ověřené v praxi.
Škola také udržuje kontakty s mnoha evropskými vysokými školami, každý student má možnost ucházet se prostřednictvím programu Erasmus o studijní pobyt v zahraničí, např. v Rakousku, Německu, Španělsku, Belgii, Slovensku, Polsku aj.
Studentům se nabízejí také zajímavé možnosti aktivně se podílet na řešení některých úkolů v cestovním ruchu v České republice.

V minulém roce VŠO participovala na projektu revitalizace památkového objektu Kuks. Studenti v rámci studijního předmětu Projekt navrhli řešení marketingové strategie, která by pro Kuks znamenala růst cestovního ruchu a oživení turistického života v této oblasti. Velká část studentských návrhů byla zahrnuta do souborného projektu nazvaného „Kuks – Braunův kraj“, který je postupně za podpory Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod realizován.

Letos studenti zpracovali projekty zaměřené na zvýšení výnosů památkových objektů, které spravuje Národní památkový ústav. Šlo o mimořádnou spolupráci odborníků Národního památkového ústavu a pracovníků pěti významných památkových objektů se studenty magisterského studijního oboru Vysoké školy obchodní. Výsledek jejich spolupráce bude přínosem pro naše památkové objekty.

Pokud chcete i vy získat kvalitní vzdělání a stát se profesionály v oboru, přihlaste se ke studiu na Vysoké škole obchodní. Školné za semestr u bakalářských oborů je 22 500 Kč, u magisterských oborů pak 25 000 Kč. Přijďte na dny otevřených dveří, tam se dovíte více. Další informace na www.vso.cz.

datum: 29.04.2011 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse