Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Sedmý ročník Internet Effectiveness Awards se odehraje ve stylu gangsterů 30-tých let

Sedmý ročník Internet Effectiveness Awards se odehraje ve stylu gangsterů 30-tých let

Letos se již po sedmé uskuteční soutěž o nejefektivnější internetová řešení, Internet Effectiveness Awards 2012. IEA je prestižní soutěž, oceňující především obchodní a ekonomické přínosy webů, B2B systémů, portálů, projektů v sociálních sítích, ale také mobilních aplikací či mediálních kampaní. Ceny IEA vyjadřují uznání, že vítězové umídokonale využít digitální média k podnikání, k on-line prodeji, k lepší komunikaci se zákazníky či zaměstnanci a dokážou dosáhnout měřitelných výsledků.

 

     Po loňském ročníku provedla pořádající Asociace dodavatelů internetových řešení Asociace.BIZ důkladnou revizi systému hodnocení i seznamu soutěžních kategorií. Organizátoři se oklikou vrací k původnímu konceptu kategorií rozdělených podle oborů. S rozvojem internetu a digitálních médií soutěž v minulosti dospěla k hranici až 16 soutěžních kategorií, což bylo organizačně náročné a nebylo možné věnovat adekvátní prostor vítězným projektům při slavnostním vyhlášení. Přihlašovatelé tak letos mohou svůj projekt přihlásit pouze do jedné oborové kategorie. Soutěžit tedy budou projekty z různých oblastí digitálního světa a vyhraje to nejefektivnější řešení v daném oboru.

     Protože hlavním úkolem Asociace.BIZ je edukace a rozvoj trhu, dostane letos poprvé prostor i talentovaná mládež. Pro studenty vysokých škol je vypsána speciální kategorie, do které mohou přihlásit i dosud nerealizované projekty (nápady), pokud budou mít dobře popsaný obchodní model a návratnost investic. Přihlášky do této kategorie nejsou zatíženy přihlašovacím poplatkem. Další novinkou je kategorie“Zlatý důl“, ve které bude oceněn finančně úspěšný startup, tedy projekt, který po svém uvedení na trh dokázal co možná nejlépe využít internet k obchodním nebo marketingovým úspěchům.

     Další významné změny se týkají systému hodnocení a poroty. V letošním ročníku soutěže bude nejefektivnější projekty posuzovat porota složená z 21 odborníků z nejrůznějších oblastí businessu. Bylo zachováno tříkolové hlasování a i letos mají přihlašovatelé možnost vyřadit až dva porotce z hlasování, pokud mají pocit, že jsou s přihlašovaným projektem v jakémkoliv konfliktu. Po druhém kole hlasování se porotci osobně setkají a zhodnotí průběžné výsledky. Tím bude dosaženo, že konečný výsledek bude průsečíkem názoru poroty jako celku, nikoliv pouze subjektivního pohledu jednotlivce a následné čisté matematiky hlasovacího systému. Poslední inovace se týká speciálních ocenění organizátora soutěže, tedy Asocice.BIZ. Budou udělena tři zvláštní ocenění v oblasti sociálních sítí, videa a virálního marketingu, mobilních řešení a integrovaných kampaní.

     Jako každý rok bude i letos galavečer soutěže nejen o číslech a oceněních, ale také o zábavě a nadhledu. Kino Lucerna bude vyzdobeno ve stylu Ameriky 30-tých let, na jevišti i v hledišti se to bude hemžit stylovými mafiánskými kostýmy a nebudou chybět ani typické gangsterské rekvizity. Večerem bude provázet osvědčená dvojka Jakub Žáček a Simona Babčáková, o zábavu a více než stylový hudební doprovod se postarají legendární MelodyMakers Ondřěje Havelky. Bude to skvělý večer, určitě je na co se těšit.

http://www.iea.cz/cs/site/index.htm

 

datum: 22.06.2012 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse