Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Výstava Středoškolák, vysokoškolák Vám pomůže a poradí nejen při výběru střední školy

Výstava Středoškolák, vysokoškolák Vám pomůže a poradí nejen při výběru střední školy

Ve dnech 30. listopadu – 1. prosince 2018 se na Výstavišti Černá louka koná 26. ročník výstavy Středoškolák, vysokoškolák. Výstava je určená absolventům základních a středních škol, především žákům devátých tříd, kteří stojí před rozhodnutím o svém budoucím profesním uplatnění. Souběžně bude probíhat výstava nejen pracovních příležitostí PRO JOB.

Na výstavě se představí pestrá nabídka středních škol z Moravskoslezského kraje a širokého okolí. Dále také vysoké školy, jazykové školy, organizace nabízející nejrůznější studijní programy, ale i specializované školy z ostatních koutů republiky. Žáci, studenti, absolventi i jejich rodiče zde získají komplexní přehled a aktuální informace o možnostech studia přímo od zástupců škol. Dozvědí se o novinkách a trendech ve vzdělávání a na trhu práce.

V rámci doprovodného programu budou k vidění ukázky sebeobrany, módní přehlídky, rychlá zdravotnická reakce na různá zranění, kadeřnické a kosmetické ukázky. Představí se také členové České Yoyo Asociace, Stanislav Kursa a Jonáš Ožana. Fajna dílna představí svou veřejnou otevřenou dílnu, která nabízí členům prostor a technické zázemí k realizaci řemeslných nápadů a větších projektů. Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje uspořádala soutěž Talenty pro firmy „T-PROFI“. Soutěž je určená pro žáky a studenty základních a středních škol, kteří si zde prověří svou manuální zručnost a technické myšlení. Za přítomnosti odborníků z místních firem v týmech společně plní zadané úkoly s využitím polytechnické stavebnice. Pan Ing. Jaromír Kříž osobně představí stavebnice Merkur. Prototypy StudentCar z katedry materiálů a technologií pro automobily přináší řadu nekonvenčních technologií, materiálů a originálních konstrukčních řešení zabalených do atraktivního designu. Knihovna města Ostravy představí výhody členství a představí jednotlivá oddělení knihovny. Putovní výstava „Mnichov, okupace, osvobození“ připomene hrůzy druhé světové války.

Souběžně bude probíhat výstava PRO JOB. Cílem výstavy je nabídnout co nejširšímu spektru lidí možnosti práce, brigád, rekvalifikací, školení a jiných vzdělávacích nebo pracovních pobytů. Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje, společnosti In Creative a Česká asociace interim management připravili na pátek 30. 11. 2018 od 10.00 do 13.00 hodin seminář s názvem „HR v roce 2019: nepalte od boku, řešte nábor a využití kapacit efektivně“.

Výstava nabízí ojedinělou příležitost jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele. Uchazeči o povolání mají možnost osobně se setkat se zástupci firem a dostat tak kvalitní a srozumitelné informace o firmě a dané pracovní pozici. Zaměstnavatelé tak zároveň přicházejí do prvního kontaktu se svými potenciálními zaměstnanci.

Na výstavě se budou prezentovat firmy a společnosti nabízející práci v tuzemsku i v zahraničí, pracovní a personální agentury, vzdělávací a rekvalifikační agentury, úřad práce a jiné nabídky stáží a stipendií.

Vstupné: ZDARMA
Otevírací doba:

30. 11.    09:00 - 18:00 hod., 1. 12.   09:00 - 14:00 hod.
Změna programu vyhrazena

www.cerna-louka.cz

     

 

datum: 19.11.2018 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse