Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Znalost cizího jazyka nám otevře dveře do celého světa

Znalost cizího jazyka nám otevře dveře do celého světa

Ne nadarmo se říká, že čím víc řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. A v dnešní době to platí obzvlášť.

Cestování po celém světě i budování kariéry za hranicemi České republiky jsou dnes běžné

Doba, kdy se do zahraničí dostali jen někteří z nás, je dávno pryč. V současnosti lze svobodně cestovat nejen k našim sousedům, ale i do vzdálených exotických zemí. A do ciziny nevyrážíme jenom na dovolenou. Stále běžnější je vydávat se alespoň na nějaký čas do cizí země za prací nebo za studiem. Pracovní uplatnění totiž snadno nalezneme v rámci celé Evropské unie. A mnozí z nás mohou získat dobré zaměstnání i za jejími hranicemi. Řada studentů zase využívá výměnné programy, v rámci kterých mohou strávit několik měsíců nebo dokonce semestrů na některé ze zahraničních universit. A podobně je to i s podnikáním; evropský trh je otevřený všem členským zemím EU.

Proč studovat cizí jazyky?

Jakmile dobře ovládáme alespoň jeden světový jazyk, můžeme se bez obav vydat do mnoha zemí. Pokud se ale domluvíme jen naší mateřštinou, můžeme se dostat do úzkých i na obyčejné dovolené u moře. A na pracovní kariéru nebo studium v zahraničí můžeme rovnou zapomenout. I kdybychom disponovali solidními znalostmi ve svém oboru, jazyková bariéra nám je nedovolí uplatnit.

I v Česku potřebujeme umět anglicky

Cizí jazyky jsou pro nás důležité i v případě, že neplánujeme opouštět naši zemi. V kancelářských profesích je znalost angličtiny považována za nezbytné minimum. A neobejdou se bez ní ani pracovníci ve službách v lokalitách, které navštěvují zahraniční turisté.

Kurzy angličtiny pomohou začátečníkům i pokročilým

Kurzy angličtiny můžete navštěvovat v samém srdci Prahy přímo na Václavském náměstí. Jazyková škola IJV má 15 let zkušeností a poskytuje jednu z nejširších nabídek vyučovaných jazyků. Jazykové kurzy Praha mají mnoho kladných referencí od významných firem.

 

 

datum: 27.08.2019 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse