Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Jak vydělat peníze? Vsaďte na investiční zlato!

Jak vydělat peníze? Vsaďte na investiční zlato!

Peníze představují synonymum blahobytu. Kdo má finance, má se dobře. Mnoho lidí tak nevnímá, že peníze představují podružnou hodnotu právě onoho bohatství. Jde o prvoplánový prvek. Ano, sice představují nejjednodušší způsob, kdy si něco můžeme rychle pořídit, jinak je ale jejich hodnota značně kolísavá a nejistá. Proto se bohatství ve skutečnosti skrývá v majetku. Například i v komoditách, z nichž nejjistější je zlato.

Cena zlata stále stoupá

Zadarmo nedostanete většinou nic. Existují lidé, kteří mají štěstí, že vyhrají v loterii. Koupí lístek za pár korun a vydělají miliony. Jenže na to spoléhat nemůžete. Jak tedy přijít k penězům? Budete vydělávat. Pracovat a vyvíjet aktivitu. Mnoho lidí ovšem zapomíná na pasivní výdělky. Investice ve více sférách. Někteří však mají pocit, že to je výsada bohatých. Jiní se do investic nepouští, protože jim nerozumí a bojí se, že o finance přijdou. Netvrdíme, že máme zaručený recept, kdy vám poradíme, že někam vložíte peníze a za pár měsíců se vám korunky vrátí zpět ve dvojnásobném množství. Může se to stát, ale také nemusí. Například pokud někdo koupil nemovitost před pěti lety, dnes si píská, jelikož hodnota realit se zdvojnásobila. To bylo nečekané. Co je ale čekané, je hodnota zlata. Ta totiž prakticky nikdy nezažila tvrdý pád. Cena zlata je jistotou, že o své peníze minimálně nepřijdete. Zatímco klasickým financím hrozí inflace a znehodnocení, trh se zlatem je v klidu.

Investiční zlato – jak vydělávat víc peněz?

Na to, abyste investovali, nepotřebujete sledovat denní dění na burze. Nemusíte každý den ráno u kafíčka otevírat noviny a sledovat trh s investicemi. Tento způsob vydělávání peněz není výsadou bohatých. Platí zde jen přímá úměra. Kolik peněz do investic vložíte, tolikrát více se vám vrátí. Jestli nejste multimilionář, těžko se jím stanete za pár měsíců, pokud do komodity investujete pár stovek. I přesto zhodnocení na pár tisíc je příjemné, protože kdybyste to nezkusili, tak je nemáte. A postupně pak lze investovat tisíce, statisíce a miliony. Zkrátka růst z malého. Jak tedy začít? Zmíněné reality jsou samozřejmě náročné na počáteční peněžní vklad. Akciím musí člověk přece jen více rozumět. Takže co komodity? Trendem posledních let jsou diamanty. Zejména i proto, že v této sféře v mnoha společnost funguje tzv. multilevelový systém. Srovnejte si ovšem diamant se zlatem. U kamene se hodnotí několik kritérií. Velikost, barva, čistota, brus. Pokud se vám například brus nebude líbit, můžete jej změnit, ale kámen se zmenší a tím se i sníží jeho hodnota. Ovšem investiční zlato? Má zkrátka počet karátů. Je to snadné a jasné. Jestli se vám nebude líbit tvar prstenu, nechte jej roztavit a můžete mít třeba brož. Zlato je mnohem flexibilnější, cenově dostupnější i hodnotově jistější materiál. Investice se tak více vyplatí.

Zlaté slitky – záruka jistoty

Samozřejmě nejde zajít jen tak někam a poručit si něco ze zlata. Jestli nehledáte něco zdobného, například šperk pro dámu, pro kterou by to byl i jistý hodnotný prezent, vsaďte na slitky ze zlata. Ovšem upřesníme jeden fakt. Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna. Zkrátka výběr cihliček najdete u více prodejců, ovšem jejich cena se různí. Jedná se totiž o zboží, jež pochází z převážně švýcarských rafinérií. V českém prostředí se tak otevírá prostor pro pestré cenové rozpětí. Může se vám stát, že slitky ze zlata koupíte výhodně i nevýhodně, jelikož za stejné množství někde zaplatíte třeba i o 10 procent více. Bohužel Češi tak nakupují za více peněz než Němci či Rakušané. „Slitek ze stejné rafinérie, stejné hmotnosti a stejné ryzosti by měl mít ve stejné prodejní lokalitě i stejnou prodejní cenu,“ přibližuje nám Pavel Trtík z e-shopu zlate-mince.cz. Musíte tedy porovnávat. Neobávejte se prodejce, který nabízí slitky ze zlata levněji. Musí jít však o prověřenou společnost. Jako je například firma, sídlící v Obecním domě (2 patro) v Praze, kde vám nabídnou nejen solidní produkty za fér ceny, ale přiblíží vám i toto investiční prostředí, kde se začínáte orientovat.

 

 

datum: 13.12.2021 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse