Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Jak se učit angličtinu online

Jak se učit angličtinu online

Naučit se cizí jazyk vyžaduje čas a vůli. Významně vám však učení může usnadnit internet. Jak na to?

Naučte se konečně anglicky

Angličtina je světovým jazykem a v době globalizace se tak bez ní obejde jen málokdo. Máte pocit, že vaše jazykové znalosti by chtěly poněkud „oprášit“?

Znalost cizího jazyka vám otevře mnoho nových možností. Dorozumíte se na dovolené, získáte nové přátele a můžete pracovat s mnohem širším okruhem informací. S následujícími tipy můžete dát statusu věčného začátečníka konečně vale.

Sledujte filmy a seriály

Filmy, seriály, ale například i zpravodajství v cizím jazyce vám pomohou rozšířit si slovní zásobu, protože nová slovíčka si ukotvíte společně s vizuálním vjemem.

Zároveň můžete naposlouchat přirozeně znějící angličtinu. Častým problémem mnoha lidí, kteří se anglicky učili ve škole, je to, že rozumí pouze větám přizpůsobeným školnímu prostředí. Učitel či lektor mluví pomalu a pečlivě vyslovuje. Výsledkem je tak to, že v běžném životě se nejste schopni se svou znalostí dorozumět. Pokud nevíte, na jaký film nebo seriál se dívat zkuste si přečíst článek „Na co se podívat“, který vyšel na webu Magazeen.cz, pro výběr nejlepší televize můžete zase využít toto srovnání.

Využijte jazykové kurzy

Online jazykové kurzy s lektorem mají výhodu, že ve srovnání s klasickým kurzem nebo jazykovou školou nemusíte nikam docházet.

Současně nejste ryzími samouky, má vás na starosti lektor, který působí jako určitá autorita. To je pro řadu lidí motivační, pokud se učí sami a „nikdo je u toho nevidí“, mají sklony učení po několika lekcích nechat, protože nikdo pochopitelně nehodnotí ani případný neúspěch. Zároveň lektor poskytuje zpětnou vazbu, ihned upozorňuje na chyby a může lépe vysvětlit jevy, kterým nerozumíte.

Vybrat si můžete individuální i skupinovou výuku. Porovnání nabídek jednotlivých online kurzů je k dispozici například na této stránce.

Najděte si „internetové kamarády“

Tzv. penfriend neboli kamarády na dopisování najdete snadno. Jen si nebudete posílat tradiční rukou psané dopisy, ale v dnešní době už si vyměníte e-maily.

Vyzkoušet můžete řadu portálů jako Global PenFriends.com nebo INTERPALS. Druhý zmiňovaný slouží také jako seznamka. Výhodou těchto webů je to, že si procvičíte angličtinu a současně poznáte cizí zemi očima místního obyvatele.

Koho by nebavilo pouhé chatování, může si samozřejmě se svým „dopisovacím“ kamarádem například skypovat.

Spolehněte se na výuková videa

Na internetu existuje zdarma celá řada materiálů, s jejichž pomocí se můžete učit anglicky. Výhodou je zábavná forma a prakticky nekonečná variabilita.

Zaručeně tak najdete lektora, kterým vám „sedne“. V zahraničí patří k těm nejpopulárnějším například Jennifer z youtubového kanálu English with Jennifer. Gramatika je u této youtuberky spíše na pokročilé úrovni, svým divákům nabízí i lekce výslovnosti a idiomů.

V Česku patří k oblíbeným tvůrcům například Bronislav Sobotka. Steve Watts je youtuber a učitel angličtiny, který svou tvorbu na kanálu Steve and Maggie zaměřuje hlavně na děti. Je původem z Anglie, nicméně dnes žije v severočeském Liberci.

 

datum: 25.01.2022 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse