Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Obrovská nálož novinek!

Obrovská nálož novinek!

Pár dnů po uvedení zbrusu nového designu se podařila další velká novinka - přidali jsme do databáze neuvěřitelných 580 prací, které jste nám během posledních měsíců poslali.

Často nám do emailových schránek přicházejí dotazy, jak je možné že jste nám poslali svou práci a ona se ani po několika týdnech neobjevila v databázi. Ano, přesně takhle to často vypadá.

Co se tedy vlastně děje poté, kdy nám přes speciální formulář odešlete svou (většinou výbornou) práci? Tak především zadaná práce neputuje rovnou do databáze, ale do emailové schránky určenému členovi našeho týmu (momentálně Gabči). Jakmile se sejde určitý počet novinek, celý balíček se předá do rukou Kláře, jejímž úkolem je všechny (!) práce pročíst, zkontrolovat a případně doplnit zadané údaje a práci zařadit do interní databáze, která se však ještě nezobrazuje na webu. Nutno říct, že Klára musí u většiny prací vytvořit kompletní profil včetně tzv. charakteristiky, což u každé práce zabere spoustu času.

Jakmile Klára dokončí tuhle obtížnou a dlouhou práci, celý paket prací je přesunut do veřejně přístupné webové databáze. Přesouvání probíhá buďto ručním zadáváním jednotlivých prací nebo automatizovaně po větších množstvích.

Výsledkem je databáze na serveru Seminárky.cz, která má nyní přes 3000 prací. Prací, jejichž autory jste Vy, naši uživatelé, fanoušci a pravidelní návštěvníci. Díky!

datum: 23.04.2005 | autor: Martin

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse