Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Neštěstí v Tróji

Neštěstí v Tróji

Studentská obec usídlená na kolejích v Praze Tróji opravdu ví, jak na sebe upozornit. Před několika lety proletěly českým internetem fotky právě této pražské koleje, kterou studenti nechali přeměnit v piktogram ženského pohlavního ústrojí. Studenti z téhle koleje se taky rádi chlubí svou počítačovou sítí, rychlým internetem a směle konkuruje Silicon Hillu na Strahově...

No a včera se tahle kolej, která evidentně nikdy nespí, objevila v mediích opět - tentokrát v černé kronice. Podle všeho jeden postgraduální student se za ne úplně jasných okolností zřítil do výtahové šachty na této koleji. Stalo se nad ránem mezi středou a čtvrtkem.

Nechci spekulovat na téma, za jakých okolností se ten kluk zjevil v šachtě, jestli vůbec a případně kolik měl upito/nahuleno/nafetováno. A taky se radši ani neptám, kam se poděli jeho kumpání a proč musel mrtvé tělo najít až o několik hodin později údržbář. Na tyto otázky snad odpoví soudní pitva a policejní šetření.

Na netu se o téhle události hodně diskutovalo. Šmahem se odsuzovalo i obhajovalo. Klasika.
Já jsem mladý, jsem student a často taky udělám kravinu. Asi bych se teda měl toho nebožáka zastat.

Ne. Nemůžu se zastat toho, že někdo vleze do výtahové šachty a pak do ní zahučí. Tohle je totální kravina, která zavání komplexy, hecováním, přiblblýma sázkama, spoluvinou a neposkytnutím pomoci.

Během studia jsem potkal hodně lidí, kteří onemocněli těžkou, často neléčitelnou, nemocí, za kterou nemohli, protože tu nemoc prostě měli vepsanou do svého genetického kódu. K nemoci byli odsouzeni ještě předtím než se narodili.

Proto mě vždycky neuvěřitelně mrzí, když se zmaří lidský život takhle pitomým způsoberm.

Jeden můj kamarád z fakulty, takový cynik je to, by asi pronesl něco ve smyslu: "Škoda, že se tak rozsekal, mohli ho použít jako dárce orgánů"... Má pravdu?

datum: 29.04.2005 | autor: Martin

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse