Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Brněnský AnimeFest

Brněnský AnimeFest

Rok se s rokem sešel a je tu zase AnimeFest. Letos se mu dostalo dokonce i pozornosti v týdeníku Reflex. Jestli nevíte co roupama o víkendu v Brně a nemáte nic proti japonské kultuře, nechte se pozvat ;o)

Oproti loňsku se nic nezměnilo, opět se bude konat v kině Art na Cihlářské ulici od soboty 7.5. 08:00 rána do nedělního poledne, vstupné vzdor inflaci bude opět jen 100Kč na celý víkend(příjemná změna oproti multiplexům), opět se bude promítat a přednášet ve dvou sálech, opět bude komiksová čítárna i origami workshop, opět budou dívky omdlévat vždy když se kolem mihne Jarník :)

Dobře, to by byl takový obecný úvod a teď něco konkrétního co vlastně budete mít možnost vidět. Vedle ukázek z letošních zajímavých anime seriálů budou asi hlavním lákadlem dva velmi povedené filmy a to dobrodružný Steamboy a nádherně zpracovaný, romantický Beyond the Clouds. V nočním proudu pak jednoznačně zaujme prakticky celá druhá série cyber-punkového Ghost in the Shell: Standalone Complex 2nd GIG. Nebude chybět ani experimentální tvorba.

Samozřejmě AnimeFest není jen o kreslených filmech, součástí programu jsou i přednášky například o japonské kultuře nebo origami; soutěže znalostní a tvůrčí.

Bude toho dost, člověka to přecejen může trochu unavit, ale ani to není problém. Přímo v kině je kavárna, která bude nejspíše přeměněna na čítárnu, jen si vybrat nějaký z komiksů, ať už japonských, nebo těch západních a pokud nejste čtecí typ a po půl dni pryč od počítače už máte tik v prstech, nezoufejte, bude i GameCube nebo Playstation2, pro každého se tedy něco najde, stačí jen přijít a užívat si ;o)

datum: 05.05.2005 | autor: Rob

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse