Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Filip, Regina nebo Michal?

Filip, Regina nebo Michal?

Filip Trojovský
Svobodný, bezdětný, 23 let, student MU v Brně. Je jedním z účastníků reality show Big Brother na TV Nova. Ve hře jsou ceny v nominální hodnotě 10 milionů. Věnuje se aktivně sportu - kickbox, box, karate, squash, snowboard, kolo, bowling. Ve volném čase divadlu. Tři roky bydlí sám, vařit ho nebaví, rád uklízí, nežehlí. Podle neověřených informací zkoušel točit gay pornosnímky. (zdroj: TV Nova)
Minulý týden po hlasování ze soutěže Big Brother vypadl a zmizel neznámo kam. V médiích se jeho osud v životě i v soutěži probírá skoro víc než politika.

Regina Holásková
Svobodná, bezdětná, 27 let. Pochází z Brna. Je jednou z účastníků reality show Vyvolení na TV Prima, ve které jde o ceny v nominální hodnotě 11 milionů. Výhru by si užila plnými doušky s lidmi, co má ráda, a padesát procent výhry by investovala do pomoci potřebným, hlavně dětem, ženám a zvířatům. Živí se jako návrhářka oděvů, osobní stylistka, ale je také tanečnice a malířka. A je sama zvědavá, co jí reality show VyVolení přinese dobrého. (zdroj: Blesk)
Média ji velmi rychle začala nazývat novou hrdinkou národa. Získala si mnoho příznivců i nepřátel.

Michal Velíšek
Ženatý, 32 let, jedna dcera. Profesně televizní technik, střihač. Ještě před několika dny šťastný a spokojený otec jednoroční dcerky Valentýny. Dnes je mrtvý. V úterý odpoledne se zastal ženy, kterou v centru Prahy obtěžoval neznámý muž. Tento muž vytáhl na Velíška pistoli a několika výstřely jej zasáhl. Velíšek utrpěl natolik těžká poranění v oblasti břicha, že ani přes blízkost špičkové nemocnice a přes snahu lékařů zraněním podlehl.

Filip, Regina nebo Michal? Kdo z nich si opravdu zaslouží obdiv a pozornost lidí? Kdo z nich by měl svým jednáním být vzorem pro všechny z nás? Na reality show koukáme skoro všichni a všechny nás to baví. Jenže, ta pravá realita moc zábavná není. Na piedestal slávy a vzoru jsou stavěni ti, kteří zvednou náklad novin a podpoří sledovanost. O skutečných hrdinech se média korektně zmíní až v druhé ne-li třetí řadě.

U mě to vyhrál Michal Velíšek – na jaké číslo mám poslat svou SMS?

datum: 17.09.2005 | autor: Martin

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse