Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Vánoce, Vánoce…

Vánoce, Vánoce…

Asi jedna z nejprofláknutějších koled. Určitě ji znáte: „Vánoce, Vánoce, přicházejí, zpívejme přátelé. Po roce Vánoce…“. Sice koleda chronicky zažraná do českých uší, ale přesto výstižná. Rok 2005 končí vánočními svátky a odpočítávání začátku dalšího roku bylo odstartováno.

Nejsem prezident a ani se nehonosím žádnou jinou funkcí (nejukecanější člověk v kanceláři se, myslím, nepočítá), tak mi nepřísluší hodnotit. A mezi davy lidí v obchodních domech k tomu ani nechytám tu správnou inspiraci. Není to ani tak vánoční nálada, která mě pohlcuje při čekání u pokladen mezi protivnými dětmi a utahanými rodiči. Spíš mám radost, že je v regálech dost zboží, aby darující mohli uspokojit jakékoli přání darovaného. Ne vždycky to tak bylo a je dobře, že nehledě na sílící komunistické preference, tomu tak už je. Važme si toho, prosím. A nejen příští rok.

Ať je to jakkoli a slíbila jsem, že hodnotit nebudu, odpusťte mi malé ohlednutí. Tenhle rok pro mě bude navždycky spojen s útokem reality show na českého diváka. Vladko a Shrek nám vstoupili do bojiště celebrit-rychlokvašek a Prima výrazně převálcovala Novu. Zdražili nám elektřinu a budou zdražovat dál. Vyšel šestý díl Harryho Pottera. Přestěhovala jsem se a v občance už nemám bydliště na Moravě, ale jsem Pražák. A začala jsem nenávidět smažený sýr (nedivte se, mám ho v práci k obědu minimálně 3x do týdne). Tolik k zásadním změnám v životě.

A pořád se hodně věcí nezměnilo. Pořád mi chutnají oříšky a stále nejsem s to odolat bramborovému salátu. Pořád jsem ještě nedostudovala a pořád pevně věřím, že snad příští rok. Pořád jsem zamilovaná a stále toužím seskočit padákem. A pořád si velmi vážím, že když máte něco do školy, jsou to právě Seminárky.cz, kde hledáte inspiraci.

Přeji nám všem nejen pohodový konec roku tohoto, ale ideálu se nejvíce podobající celý rok příští. Přestože by mi moudré hlavy odporovaly, že ideál neexistuje, můžeme všichni udělat maximum proto, abychom se k tomu mlhavému snu co nejvíce přiblížili. A k tomu mně, Seminárkám.cz a hlavně Vám přeji hodně sil.
Za celý tým Seminárky.cz
Gabrielka

datum: 25.12.2005 | autor: Gabrielka

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse