Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Případ Kate – část 1.

Případ Kate – část 1.

Slovo úvodem
Hlavní hrdinka tohoto příběhu, slavná spisovatelka, má svou věrnou reálnou předlohu. Děj, který prožívá, a všechny ostatní postavy a místa jsou smyšlené.

Věnováno hlavní postavě...

Nik Barnos vstoupil, tak jako každé ráno, do své kanceláře, usedl za masivní dubový stůl, který si nechal zvlášť vyrobit tak, aby působil co nejluxusněji a zároveň aby ho to moc nestálo, a sáhl po hromádce došlé pošty. Nik Barnos byl syn řeckých přistěhovalců, jeho otec míval v řecké čtvrti celkem prosperující tavernu. Po jeho smrti Nik tavernu výhodně prodal a zřídil si detektivní kancelář. Jako detektiv tedy pracoval již dříve, ale pouze jako zaměstnanec firmy Wrick  Co. S penězi za otcovu hospodu se rozhodl zkusit štěstí samostatně. Pronajal si kancelář v obchodní čtvrti na slušném, ale ne tom nejdražším místě, vkusně ji zařídil, jak sám věřil, ale zatím se nezdálo, že by o jeho služby měli klienti nějaký zvlášť velký zájem. Vlastně až na pár žárlivců, kteří nechali sledovat své manželky a jeden rozvodový případ, ve kterém ve skutečnosti jen zjišťoval majetek manžela, o pořádnou práci nezavadil. Zatím mu to tak tak vystačilo na skromné živobytí, nájem a plat pro sekretářku, paní Lemondssonovou.
Paní Lemondssonová byla energická žena středního věku a velmi seriózního, skoro až staromódního vzhledu. Proto si ji také Nik vybral, potřeboval aby jeho kancelář vzbuzovala v klientech důvěru.
V došlé poště kromě několika letáků, účtu za telefon ležel lístek, který zjevně nepřišel poštou, ale někdo ho hodil jen tak do schránky. Byl z tvrdého křídového papíru s vytištěnou hlavičkou: Kate Climova – spisovatelka. U toho stálo rukou připsáno:
"Dovolím si Vás navštívit dnes, v jedenáct hodin."

Pokračování příště :-)

datum: 26.02.2006 | autor: Pavel

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse