Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Zúčastněte se zájezdu - stojí to za to

Zúčastněte se zájezdu - stojí to za to

Musím přiznat, že jsou chvíle, kdy ani trošku nezávidím filmovým kritikům a recenzentům. Nedostávám totiž každý týden 10 superVIP vstupenek na superVIP premiéry nejnovějších filmů a pak nemusím o těchto filmech psát obsáhlé recenze vysloveně kvetoucí superlativy.

Což se hodí hlavně ve chvíli, kdy chci nějaký film zdrbat, jelikož se nemusím nikomu revanšovat a dobro dobrem oplácet :-) Proto berte toto mé hodnocení nejnovější viewegovské adaptace jako pohled běžného nezaujatého diváka.

Tedy, teď už vlastně zaujatého. Ten film je totiž výtečný. Děj vám tady nebudu nijak zvlášť popisovat. Jedna nemám rád spoilery a druhak na to nemám dost prostoru.

Bude vám muset stačit, že se týmu režiséra Vejdělka podařilo vytvořit skutečně příjemný film, s jednotnou atmosférou, skvělým střihem a muzikou. Celý příběh ale drží vcelku především díky scénáři. Už dlouho se mi nestalo, že bych se u českého díla nepousmíval na stupiditou a nereálností dialogů a nelogičností navazujících příběhů a situací. Tady se mi to pravidelně dařilo hlavně u replik produkovaných Jitkou Kocurovou, která prostě ani tu hloupou a naivní nanynku prostě nedokáže zahrát věrně :-)

Naopak velmi příjemným překvapením byl výkon Anny Polívkové (role Jolany) a Ondřeje Kovaľa (Max) a dalších mladých a neokoukaných herců, kteří spolu se zkušenými (Eva Holubová, Bohumil Klepl, Jana Štěpánková, Květa Fialová) vytvořili skvěle sladěnou mozaiku uvěřitelného lidského panoptika.

Vážně doporučuju :-)

datum: 23.04.2006 | autor: Martin

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse