Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Nejlepší hraný seriál současnosti...

Nejlepší hraný seriál současnosti...

Kdy se vám naposledy stalo, že jste při sledování epizod seriálu napětím ani nedýchali, srdce vám tlouklo až v krku a kdy vám dobrodružství hlavních hrdinů nedalo ani v klidu usnout, protože jste si rozebírali možnosti, jak se to asi bude vyvíjet dál a „jestli se jim to povede“.

Už asi chápete, že nepíšu o Ordinaci v růžové zahradě ani o Komisaři Rexovi, ačkoliv proti nim nic zásadního nemám…

Řeč je o americkém seriálu Prison Break, který na podzim minulého roku famózně vtrhl na světovou televizní scénu. Hlavní linie příběhu, který jsme zatím v první sezóně mohli vidět, začíná následovně:
Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž přepadne banku. Při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River. Důvod? Právě v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá…

Věřte, že lépe zpracovaný a napsaný seriál jste v Česku ještě neviděli. Každý díl je přímo nacpaný dějovými zvraty, hlavní hrdinové i jejich příběhy a repliky působí autenticky a celý příběh působí nesmírně kompaktně. Každý detail, střih i replika má svůj důvod a význam pro pozdější vývoj událostí.

Bohužel zatím nic nenasvědčuje, že by se seriálu mohly zmocnit tuzemské televizní stanice. A možná je to tak dobře (při představě dabingu v podání TV Nova ;-)

P.S.: Při psaní úvodníku jsem čerpal i z webu Česko-slovenské filmové databáze (www.csfd.cz)

datum: 15.06.2006 | autor: Martin

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse