Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Univerzita Karlova otevírá dveře dokořán!

Univerzita Karlova otevírá dveře dokořán!

Pozor hlášení: Dne 25. listopadu (bohužel je to sobota) 2006 se přesně v 9:30 (+/- 3 hodiny) otevírají dveře UK (“mluvím“ o Univerzitě Karlově, ne o Velké Británii) všem zájemcům o studium, pedagogům, zvědavcům, příživníkům, tulákům i bezdomovcům. Přijďte se zahřát do areálu Albertov na Praze 2! Tyto dveře budou otevřeny všem individuím až do 15.00 (+/-3 hod.).

V rámci Informačního dne vás Univerzita Karlova seznámí s možnostmi studia na jednotlivých fakultách, poskytne spoustu nesrozumitelných a nepotřebných informací k bakalářskému i magisterskému studiu a k dalším možnostem, které nabízí (studium v zahraničí, doktorské studium, celoživotní vzdělávání, studium osob se speciálními potřebami atd.). Budete moci využít možnosti konzultací s pracovníky studijních oddělení všech 17 fakult (katolická teologická, evangelická teologická, husitská teologická, právnická, 1. lékařská, 2. lékařská, 3. lékařská, lékařská v Plzni, lékařská v HK /nemluvím o horní končetině, ale o městu/, farmaceutická v HK, filozofická, přírodovědecká, matematicko-fyzikální, pedagogická, sociálních věd, tělesné výchovy a sportu, humanitních studií), navštívit prezentace jednotlivých fakult a budou vám k dispozici i informační materiály.

V současné době studuje na UK cca jedna pětina všech studentů v ČR (přes 42 400 studentů), kteří studují ve více než 270 akreditovaných studijních programech s takřka 600 studijními obory. Bakalářským studiem se zabývá 7 200 studentů, magisterským 29 000 studentů a doktorským přes 6 200 studentů. Nejrůznější kursy celoživotního vzdělávání ročně absolvuje přes 5 000 účastníků. Roční příjem univerzity činí cca 5 miliard Kč ročně (41% dotace na vzdělávací činnost, 27% granty, věda a výzkum, 26% vlastní příjem).
V minulých letech návštěvníky Informačního dne nejvíce zajímalo, které obory se otevírají v příštím akademickém roce, jaké jsou podmínky přijímacího řízení, jak je možné se připravit k přijímacím zkouškám (přípravné kurzy), podmínky studia v zahraničí či možnosti vzdělávání seniorů ad. Celková návštěvnost byla v průměru více než 3500 zájemců o studium.
Podrobný program Informačního dne naleznete na stránkách www.informacniden.cuni.cz.

datum: 23.11.2006 | autor: Markéta Štolová

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse