Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Den otevřených dveří na vysoké škole NEWTON College

Den otevřených dveří na vysoké škole NEWTON College

Vysoká škola NEWTON College pro vás na sobotu 24. února 2007 od 10:00 do 16:00 připravila Den otevřených dveří. Kromě „klasické“ prohlídky budovy a setkání s vyučujícími pro Vás budou připraveny i dvě speciality. Vašimi průvodci budou samotní studenti NC a pro seznámení s tím, jak se na NC učí, budete moci navštívit ukázky výuky v několika předmětech. V průběhu DOD budete také moci vykonat přijímací řízení, které je na NC bez administrativního poplatku. Více o přijímačkách na prijimacky.newtoncollege.cz

Profil vysoké školy
Vysoká škola NEWTON College (NC) nabízí studium ekonomie a managementu výrazně orientované na praxi. Cílem NC je připravit studenty na rychlé a úspěšné uplatnění v reálném životě. A jelikož úspěch manažera nezávisí pouze na jeho znalostech, ale především na jeho osobních a mezilidských schopnostech, jsou součástí studia i tréninky klíčových manažerských dovedností. První praktické zkušenosti sbírají studenti NC již od zahájení studia na praxích v partnerských firmách a institucích.

Rozvoj osobnosti studenta
Zeptáte-li se studentů NC na předměty, které je nejvíce baví, nejčastěji zřejmě uslyšíte: Komunikace, Praktické manažerské techniky nebo Efektivní práce s lidmi. Jmenované předměty nejsou klasickou výukou. Jedná se o zážitkově orientované tréninky, v nichž se studenti seznamují se základními technikami řízení svého osobního rozvoje. Pod dohledem certifikovaných lektorů z firemní sféry se učí rozvíjet a zdokonalovat dovednosti efektivní komunikace, jednání s lidmi, řešení konfliktů, motivace a vedení pracovních týmů.

Praxe ve firmách a institucích
Znalosti se nejlépe zapamatují používáním. V duchu tohoto hesla NC pro studenty již od zahájení studia zajišťuje studijní praxe ve firmách i institucích. Studenti se na praxích stávají rovnocennými členy firemních týmů a zapojují se do řešení aktuálních úkolů a projektů. Studentům je od zahájení studia nabízena praxe a spolupráce také v projektech na NC samotné, především v oblasti propagace, výzkumu, publikační činnosti a pořádání konferencí.

Student jako spolutvůrce svého studia
Úspěch ve skutečném životě do značné míry závisí na schopnosti člověka pohotově reagovat na nové situace, na aktivním přístupu k jejich řešení a na umění inspirovat a motivovat jeho okolí. Proto již od zahájení studia předává NC studentům část odpovědnosti za jejich studium. Studenti se společně s vyučujícími a manažery podílí na utváření charakteru výuky i na fungování školy a stávají se tak spolutvůrci svého studia. Z tohoto pohledu se NC stává pro studenty první firmou, jejíž fungování mohou studenti jako budoucí manažeři ovlivňovat.

Co lze na NEWTON College studovat
Pro zájemce je otevřeno prezenční i kombinované studium v oborech Globální podnikání a management a Management mezinárodních institucí a veřejné správy.

Více na www.newtoncollege.cz

datum: 31.01.2007 | autor: Seminárky.cz

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse