Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Další školní rok - jak na něj?

Další školní rok - jak na něj?

Tak máme první týden školy za sebou. Pomalu vám dochází, že prázdniny jsou pryč, a učitelky už prudí s opakovacími písemkami. Všichni se snaží tvářit mile a přátelsky, ale v hlavě mají ještě vzpomínky na léto, které se najednou zdá příliš krátké.

Určitě už začínáte přemýšlet jakou si najít výmluvu, abyste nemuseli jít do školy. Žaludeční nevolnost, zaspání, ujetý autobus a další nesnadno prokouknutelné omluvy jste už určitě nejednou zkusili. Měla bych možná pár dalších nápadů, jako třeba jít darovat krev, kdy máte nárok na volno celý den, ale proč? Na svoji střední školu jste chtěli, tak proč si ji spíše neužít? Málokterý profesor opravdu rád sedí zavřený ve školní budově a monotónně vysvětluje po stopáté tu samou látku. Zkusili jste se někdy domluvit a profesorům sami nabídnout tématický školní výlet? Chce to fantazii, trošku plánovaní a hlavně nadšení.

Která doba by pro výlety byla vhodnější, než konec prázdnin? Venku je ještě docela teplo, učení ještě pořádně nezačalo..

Pamatuji si, jak jsem jednou lákala spolužáky do Punkevních jeskyní, prohlédnout si krápníky, propast Macochu a užít si krásu okolní přírody. Když jsem to navrhla jako školní výlet, možnost na týden se vytratit z šedivého vězení školní budovy neodolala ani naše třídní učitelka a podlehla našemu nadšenému plánování. Jakmile je profesor nadšen, máte napůl vyhráno. Teď už jen stačí najít vhodné argumenty pro vedení školy a učitel se již sám postará o to, aby se mohlo jet.

Máte zrovna v biologii brát člověka? Nejste z Prahy? Zkuste přemluvit učitele k výletu na Bodies the exhibition http://www.bodiesprague.cz/ . Pro Pražáky to může být také lákavé, ale vy si tak užijete jen jeden den volna. Mimopražští si jistě prosadí minimálně tři dny, aby si v Praze mohli projít zrcadlové bludiště na Petříně, pod záminkou prohlížení historických památek hlavního města.?? Zrcadlové bludiště patří k památkám :-)

Nebo chodíte na školu technického zaměření? Co takhle výlet kvůli shlédnutí nějaké technické zajímavosti? http://www.czech.cz/cz/kultura/nejkrasnejsi-pamatky-a-zajimavosti/pamatky/technicke-pamatky/ Nebo proč rovnou neobjet všechny, o kterých víte?
Určitě vás teď napadá spousta dalších míst, kam byste se rádi podívali výměnou za nudný den ve škole, místo, které by vás nabilo pozitivní energií. Vždy se dá najít záminka, proč by to bylo výhodné i v rámci výuky.
Vaše Julie

datum: 10.09.2007 | autor: Julie

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse