Seminarky.cz > diskuse k úvodníkům » Má 21. století svou ideální banku? Napište o tom esej!

Má 21. století svou ideální banku? Napište o tom esej!

Bankovní služby nám nedají pokoj. Všudypřítomná reklama na nás ze všech stran křičí, že ta či ona banka je nej, že má nej poplatky, nej klientů, nej hypotéky... A láká nás svým líbezným hláskem do svých sítí. Když nás pak konečně lapí, jsme jako Alenka v říši divů. Najednou je pryč možnost nej poplatků a ostatní výhody se tak nějak rozplynuly. Znáte to taky?

A tak se server www.bankovnipoplatky.com a Poštovní spořitelna jako partner projektu rozhodli společně zjistit, zda existuje spojení slov ideální a banka? Pomozte jim potvrdit či vyvrátit tuto myšlenku a napište na téma „Ideální banka v 21. století“ esej nebo úvahu. Ale pozor, čas neúprosně běží a termín odevzdání práce, 31. říjen, se kvapem blíží. Proto: všichni návštěvníci středních a vysokých škol ve věkovém rozmezí 15 – 26 let neváhejte ani chviličku a už pište, pište, pište! Budoucnost bankovního sektoru leží jen na Vás.

Projekt je ještě v plenkách, letos se uskuteční teprve jeho první ročník. Ani tak však rozhodně nebude nouze o kvalitní porotu. Odbornými partnery projekty je Bankovní institut vysoká škola Praha a Vysoká škola báňská - Technická univerzita v Ostravě. O mediální propagaci se pak postará server Kurzy a celorepublikové Deníky.

Koho porota nezvolí jako autora nejlepší esejistické práce, nemusí zoufat. Stále ještě může spoléhat na druhou plánovanou kategorii, a to nejlepší nápad. Aby to však studenti neměli příliš jednoduché, budou se muset vybraná dílka „nejlepších prací“ spolu poprat ještě v druhém kole. Nejlepší nápad ovšem zvítězí už v kole prvním. Nezapomeňte, že hodnocení poroty bude z velké části pouze subjektivní, proto šanci na úspěch může mít opravdu každý. Vyplatí se zaujmout svou originalitou.

Představa organizátorů soutěže o formátu Vámi stvořeného „bankodíla“ je taková:
• charakter písemné práce ve formě úvahy nebo eseje,
• rozsah prací je stanoven na 3 až 10 stran (A4, Times New Roman, velikost písma 12 bodů). Počet znaků by se měl pohybovat přibližně mezi 6 000 – 30 000 včetně mezer, a to včetně případných příloh.

Pokud jste se už střemhlavě vrhli do psaní, nesmí Vám uniknout údaj, kam svůj spisovatelský výtvor zaslat. E-mailová adresa soutez@bankovnipoplatky.com byla zřízena speciálně s tímto posláním. Pamatujte, že hodnotitelé potřebují znát také Vaše jméno, adresu, telefonní číslo, e-mailovou adresu a název studované školy.

A když soutěž, jasně padá otázka, o co se vlastně bude soutěžit. Absolutní vítěz se může těšit na účet u Poštovní spořitelny s připsanou částkou 20 000 Kč a nabízenou stáž v této bance. Druhá pořadí jistě neurazí částka 15 000 a třetí zřejmě nepohrdnou 10 000 Kč. Podrobnosti o bramborové a dalších pozicích, stejně jako o neméně důležitých „ideálněbankovních“ záležitostech najdete zde:
www.bankovnipoplatky.com/napiste-esej-na-tema-idealni-banka-v-21-stoleti-1185731969/zakladni-informace-1017

O umístění jednotlivých autorů se budou odborníci dohadovat během celého listopadu. Konečné výsledky pak národu sdělí a ceny předají do poloviny prosince.

datum: 21.10.2007 | autor: Petra Trombalová

»» kompletní seznam úvodníků

Diskuse