Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Pomůcky na pečení a zavařování

Pomůcky na pečení a zavařování


Kategorie: Zemědělská, potravinářská škola

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Heslovitá kusá práce se zabývá pomůckami na pečení a zavařování. Jedná se o suroviny, kterými dochucujeme potraviny, a o kvasné prostředky na pečení chleba. Autor sděluje jejich vlastnosti a využití v gastronomii.

Obsah

1.
Suroviny používané při pečení a zavařování
1.1
Želatina
1.2
Agar agar
1.3
Arabská guma
1.4
Glutaman sodný
1.5
Potaš
1.6
Kyselina citronová
1.7
Prášek do pečiva
1.8
Jedlá soda
1.9
Vinný kámen
2.
Kvasné prostředky na pečení chleba
2.1
Kvásek
2.2
Čerstvé droždí
2.3
Sušené droždí

Úryvek

„Pomůcky na pečení a zavařování
V každé domácnosti se čas od času něco upeče. Hlavně o Vánocích, kdy se domem provoní cukroví. Existuje mnoho surovin a výrobků, které práci ulehčí. A to platí i pro hospodyňky, které rády zavařují. I ony si mohou práci s džemy ulehčit. Následující práce vám představí hlavní suroviny používané při pečení a zavařování.

Želatina – se vyrábí z kolagenu, živočišného proteinu. Prodává se ve formě plátků nebo mletá, bíle nebo červeně zbarvená.
Agar agar – je rostlinný želírovací prostředek, který se získává z mořských řas. Prodává se mletý nebo ve formě vláken.
Arabská guma – se vyrábí z pryskyřice tropických akácií a používá se na výrobu cukrovinek a bonbonů.
Glutaman sodný (monohydrát) – zesiluje vlastní chuť slaných či sladkých pokrmů. Je typickým dochucovadlem v asijské kuchyni.
Potaš – neboli hydrogenuhličitan draselný, je kypřící prostředek, který se používá jen do neplněného pečiva a do perníčků.
Kyselina citronová – se používá na zavařování nebo na výrobu marmelád a želé z kyselého ovoce. “

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4c643bdd64e80.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
Pomucky_na_peceni.doc (32 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse