Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Víno - referát

Víno - referát


Kategorie: Hotelnictví a turismus

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Tato práce opravdu jen velmi stručně charakterizuje nejtypičtější nemoci vína. Poté popisuje proces, jakým se víno vyrábí tj. kvašení, stáčení, zasíření, zrání, školení a další zrání. Nakonec stručně popisuje jednotlivé složky vína.

Obsah

1.
Nemoci viné révy
2.
Výroba vína
3.
Složky vína

Úryvek

"VÍNO OBSAHUJE:
ALKOHOL: Přírodní vína obsahují 10 – 13%, šumívá vína 13 – 14%, přírodně sladká, dezertní a dezertní kořeněná až 16%.
KYSELINY: málo je fádní a mdlé, kdežto přebytek kyselé.
AROMATICKÉ LÁTKY: vytvářejí vůni. Vznikají z moštu a během kvašení.
CUKRY: Podle obsahu cukru dělíme vína na:
• Suchá – 4g /1 litr
• Lahodná mírně nasládlá – 10g/1 litr
• Jemně nasládlá – 15g/1 litr
• Nasládlá – 20g/1 litr
• Sladká – více než 20g/1 litr
TŘÍSLOVINY
DUSÍKATÉ LÁTKY: víno obsahuje 22 aminokyselin.
MINERÁLNÍ LÁTKY: zejména draslík, hořčík, vápník a sodík, ze stopových
hliník a mangan.
VITAMÍNY: přecházejí do vína z moštu a jejich hladina se v průběhu kvašení
a zrání snižuje.
TUKY A MASTNÉ KYSELINA
GLYCERÍN: dodává vínu plnost."

Poznámka

Krátký a stručný referát.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x45520a9578de8.zip (7 kB)
Nezabalený formát:
Vino.doc (36 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse