Seminarky.cz > Studijní podklady > Výpisky z knih, recenze > > Ivan Lesný: Slavní lékaři

Ivan Lesný: Slavní lékaři


Kategorie: Dějepis

Typ práce: Výpisky z knih, recenze

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce stručně popisuje obsah knihy Slavní lékaři Ivana Lesného.

Obsah

1.
Ivan Lesný: Slavní lékaři

Úryvek

"Autoři a ilustrátoři se zaměřili na téměř 50 známých lékařů, kteří se proslavili v průběhu několika set let jak svými činy, tak svými objevy.

Mezi nejstarší lékaře by se dali zařadit Imhotep (kolem r. 2750 př. Kr., strana 5), Hippokrates (460 - 377 př. Kr., strana 6) nebo Celsus (1. polovina 1. století, strana 7). Mezi ty nejmladší se dají zařadit například Herman Hubert Knaus (1892 - 1970, 59 strana), Kamil Henner (1895 - 1967, strana 60) nebo Christian Barnard (1922 - …, strana 62).

U každého lékaře je uveden krátký životopisný medailónek, vzhledem k počtu vybraných osobností autor nemohl uvést plná životopisná data. Lékaři byli autorem vybíráni také napříč státy, územními jednotkami nebo dokonce i kontinenty.

Knihu doprovází vyobrazení jednotlivých historických osobností a případně i vyobrazení těchto osobností v historických souvislostech na různých grafikách a vyobrazení.

Vybrané osobnosti jsou také různé národnosti, náboženského vyznání a politické příslušnosti. Tyto součásti se často projevily ve stylu jejich bádání a výzkumu v průběhu jejich dlouholetých praxí. Zdraví je jistě nejdůležitější věcí snad každého člověka. Proto je lékařství umění i věda, je rozhodně součástí civilizace i kultury. Na stránkách této knihy sleduje vývoj lékařství od pološamanských dob až po dnešní vrcholně vědeckou úroveň."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x5198d3d938c9b.zip (8 kB)
Nezabalený formát:
I_Lesny_Slavni_lekari.doc (31 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse