Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Kyselina citronová

Kyselina citronová


Kategorie: Chemie

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: GYMNASIUM JIŽNÍ MĚSTO, s. r. o., Praha 4

Charakteristika: Prezentace na téma kyselina citronová stručně přibližuje vlastnosti látky a popisuje její využití v potravinářství.

Obsah

1.
Kyselina citronová
2.
Vlastnosti
3.
Využití v potravinářství

Úryvek

"E 330 (kyselina citrónová)
Trikarboxylová kyselina

Citrusy (největší koncentrace v citrónu a limetkách)
Účinky na lidi



Vlastnosti
Při pokojové teplotě je bílá, krystalická látka

Rozpustná ve vodě i v ethanolu

Dekarboxylace


Využití v potravinářství
Ochranná (konzervační) a dochucovací látka

Brání množení bakterií, plísní, zpomaluje žluknutí, potravinám dodává citrusovou chuť

Margaríny, zálivky, zmrzliny a spousta dalších"

Poznámka

Součástí práce jsou drobné ilustrace.

PRÁCE BYLA UVOLNĚNA BEZ NÁROKU NA HONORÁŘ

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x513a4f53e2931.zip (506 kB)
Nezabalený formát:
Kyselina_citronova.ppt (800 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse