Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Předmětné uspořádání pracoviště - výrobna lahůdek

Předmětné uspořádání pracoviště - výrobna lahůdek


Kategorie: Gastronomie

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: Vysoká škola podnikání a práva (dříve Vysoká škola podnikání, a.s.) Vysoká škola podnikání a práva, a.s., Ostrava - Slezská Ostrava

Charakteristika: Krátká seminární práce popisuje výrobnu masových lahůdek, pracovní postupy, které na sebe navazují, použitá zařízení a nechybí ani schéma pracoviště.

Obsah

1.
Schéma
2.
Úvod
3.
Popis pracoviště
4.
Druhy vyráběných produktů
5.
Obecný postup výroby
6.
Používané stoje a zařízení
7.
Použité zdroje

Úryvek

"I. Popis pracoviště
Pracoviště „výrobny masových lahůdek“ je situováno do přízemního objektu, jehož provozní část se skládá z místnosti příjmu surovin, místnosti, kde se maso porcuje, místnosti tepelného opracování výrobků a místnosti expedice. Všechny místnosti mají stěny obloženy dlaždičkami do 2 m výšky a ostatní povrchy jsou dle hygienických předpisů z nerezového materiálu. Průchody jsou opatřeny hygienickou přepážkou (plentou). V místnosti příjmu surovin jsou umístěny váhy a chladicí boxy na maso. V další místnosti provozu se maso porcuje a zpracovává, proto je tu udržována stálá teplota do 12C. Zde je umístěn chlazený pracovní stůl a vedle odpadní sektor na zbytky po zpracování masa. Dále jsou zde umístěny dva stroje. Kutr (šlehač) a masový mlýn. V další místnosti pro tepelné zpracování výrobků se nachází narážka, kotle, pec a ekologická udírna. Poslední místnost sloužící k expedici hotových výrobků je opatřena opět chladicími boxy a váhami.

II. Druhy vyráběných produktů
Celkem se zde vyrábí 3 druhy masných výrobků:
• Vařené – jitrnice, jelita, tlačenka, šunka
• Pečené – rolády, sekaná
• Zauzené – různé druhy salámů, buřty, párky"

Poznámka

Práce obsahuje schéma zařízení celé místnosti.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x47b8aa2da7237.zip (49 kB)
Nezabalený formát:
Vyroba_lahudek.doc (93 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse