Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Příprava na hodinu dramatické výchovy

Příprava na hodinu dramatické výchovy


Kategorie: Pedagogika

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce obsahuje přípravu a metodický popis průběhu hodiny dramatické výchovy na 1.stupni ZŠ. v popisu hodiny je uvedeno její téma, náplň, potřebné pomůcky a metody výuky. Druhá část práce je podrobným popisem průběhu hodiny.

Obsah

1.
Základní informace o hodině
2.
Průběh hodiny

Úryvek

"Add. 2: Pohádka „O kohoutkovi a slepičce“

Žili na jednom dvorku s ostatními zvířátky kohoutek a slepička Jednou se vydali spolu do obory na jahody. Po chvíli našla slepička jahodu a dala půlku kohoutkovi. Za chviličku našel jahodu kohoutek. Protože byl ale lakomý, dal si celou jahodu do zobáčku. Nechtěl se ze slepičkou dělit. Jahoda byla ale příliš veliká, a tak se začal dusit. "Slepičko, slepičko! Dej mi prosím vody, nebo se udusím!" Slepička honem utíkala ke studánce. Jen se jí peříčka čepýřila.

"Studánko, studánko, dej vody mému kohoutkovi leží tam v oboře, nožky má nahoře. Bojím se, bojím, že umře." "Dám Ti vodu, až přineseš od švadleny šátek." Slepička utíkala za švadlenou Aničkou. Jen se jí peříčka čepýřila.

"Aničko, Aničko, dej prosím mi šáteček pro studánku. Studánka dá vodu mému kohoutkovi. Leží tam v oboře, nožky má nahoře. Bojím se, bojím, že umře." "Dám ti šátek pro studánku, až mi přineseš botičky od ševce." Slepička utíkala za ševcem Matoušem. Jen se jí peříčka čepýřila.

"Matouši, Matouši! Dej mi prosím botičky pro švadlenku Aničku. Anička dá šáteček studánce. Studánka dá vodu mému kohoutkovi. Leží tam v oboře, nožky má nahoře. Bojím se, bojím, že umře."

Matoušovi bylo slepičky líto. Dal botičky Aničce. Anička dala šátek studánce. Studánka dala vodu slepičce. Slepička utíkala do obory, jen se jí peříčka čepýřila. Dala kohoutkovi napít, kohoutkovi sklouzla voda do krku a jahůdka jej přestala dusit a tak jej zachránila. A kohoutek? Ten slíbil, že už nikdy nebude lakomý a se slepičkou se bude o všechno dělit. A jak slíbil tak také udělal."

Poznámka

S obsahem se jedná o zhruba 3 otázky.

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x47e4332cd99b3.zip (33 kB)
Nezabalený formát:
Vyuka_dramaticke_vychovy.doc (63 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse