Seminarky.cz > Seminárky/Referáty > > Psychologická charakteristika osobnosti konkrétního jedince

Psychologická charakteristika osobnosti konkrétního jedince


Kategorie: Psychologie

Typ práce: Seminárky/referáty

Škola: nezadáno/škola není v seznamu

Charakteristika: Práce definuje několik pojetí osobnosti, vymezuje osobnost, osobu a roli. Druhá část se věnuje charakteristice konkrétního jedince.

Obsah

1.
Úvod do problematiky
2.
Osobnost a role
3.
Pojetí osobnosti jako autorství činů a smyslu života
4.
Popis osoby

Úryvek

“ ...Je to energická žena, z níž vyzařuje optimismus a životní vyrovnanost. Něco málo nám o sobě prozradila sama. Je vdaná a má dvě dcery, které jsou už dospělé a žijí svůj vlastní život. Podle jejího vyprávění s nimi má dobrý a přátelský vztah. Bydlí v Brně a nemá žádné sourozence. Ze svých zálib nám prozradila jen jednu, a to jízdu na kole. Poslouchá hudbu, u které si ráda vypije sklenku svého oblíbeného destilátu a vykouří pár cigaret. Pokud má nějaký problém nebo špatnou náladu, zaposlouchá se do hudební skupiny Queen.
Povaha této ženy se blíží spíše k profesi „úředníka“, což zřejmě znamená, že musí mít vše dopředu nachystané, vše v naprostém pořádku a v práci je důsledná. Na jejich přednáškách se nám to zatím vždy osvědčilo. Má strach z neúspěchu, ale toho, myslíme si, se se svým přístupem k životu obávat moc nemusí.
Má ráda zvířata a proto má doma v cihlovém domě domácího mazlíčka – pejska. Ráda by bydlela ve Švédsku a pokud by si měla vybrat mezi dovolenou u moře nebo někde v horách, dala by přednost pobytu a turistice na horách..."

Vlastnosti

STÁHNOUT PRÁCI

Práci nyní můžete stáhnout kliknutím na odkazy níže.
Zabalený formát ZIP: x4717c5380bc9c.zip (9 kB)
Nezabalený formát:
Ps_char_osobnosti.doc (40 kB)
Práce do 2 stránek a práce uvolněné zdarma (na žádost autorů nebo z popudu týmu) jsou volně ke stažení.

Diskuse